Mihai Fifor: Liberalizarea pieţei de energie este "o ţeapă uriaşă pentru milioane de români şi zeci de mii de companii"

Vineri, 07 Ianuarie 2022, ora 16:10
5250 citiri
Mihai Fifor: Liberalizarea pieţei de energie este "o ţeapă uriaşă pentru milioane de români şi zeci de mii de companii"
Preşedintele PSD Arad FOTO Facebook/ Mihai Fifor

Liberalizarea pieţei de energie este "o ţeapă uriaşă pentru milioane de români şi zeci de mii de companii", pentru că nu a adus o concurenţă reală, motiv pentru care ar fi nevoie de noi măsuri de sprijin pentru populaţie şi companii, consideră preşedintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

"S-a ajuns la situaţia aberantă ca preţurile de pe piaţa concurenţială să fie mai mari decât cel al serviciului universal. Altfel spus, pentru cel care ar vrea acum să-şi facă mult invocatul contract concurenţial de energie (gaz sau electricitate), factura ar creşte, nu ar scădea; în loc să câştige, ar pierde bani! Talibanii liberalizării, precum USR-iştii Prună sau Ghinea ori liberalii Orban, Cîţu ori Popescu, sunt datori românilor să-şi asume dezastrul actual şi să admită că s-au înşelat catastrofal.

Liberalizarea pieţei energiei n-a adus nicio concurenţă reală, tarifele n-au scăzut, populaţia şi economia n-au câştigat nimic", se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de către Mihai Fifor.

Deputatul PSD consideră că pe termen scurt "se impune protejarea reală a consumatorilor prin ajustarea corespunzătoare a legislaţiei, dat fiind că Legea Plafonării preţurilor la energie, adoptată de fosta majoritate parlamentară, nu produce efectele scontate".

Conform sursei citate, PSD a cerut întrunirea rapidă a liderilor Coaliţiei, care să discute şi să ia deciziile politice necesare.

PSD propune acordarea de vouchere de energie consumatorilor vulnerabili, simplificarea procedurilor de plată a compensaţiilor pentru furnizorii de energie, reglementarea unor sancţiuni pentru furnizorii de energie care nu respectă plafoanele impuse de legislaţia în vigoare şi extinderea schemei de ajutor de stat pentru marii consumatori din energie din economie şi IMM-urile afectate de creşterea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale.

Eveniment Quarterly Report

De ce merg românii seara la cumpărături. "Sună ciudat, dar chiar reduce costurile de pe bon"
De ce merg românii seara la cumpărături. "Sună ciudat, dar chiar reduce costurile de pe bon"
Scumpirile din România au devenit o problemă serioasă pentru mulți, deoarece prețurile la diverse produse și servicii s-au scumpit semnificativ în ultima perioadă. Creșterea preturilor...
Se pun în vânzare biletele pentru Euro 2024. Cât costă cel mai ieftin tichet
Se pun în vânzare biletele pentru Euro 2024. Cât costă cel mai ieftin tichet
Vânzarea biletelor pentru EURO 2024 la fotbal va începe marţi, cu un prim lot de 1,2 milioane de tichete de intrare pentru turneul final care va fi găzduit de Germania între 12 iunie şi 14...
#liberalizare piata energie, #concurenta, #preturi, #mihai fifor , #stiri Mihai Fifor