Un baron PSD vorbește despre amânarea rotativei guvernamentale. În plus, ”domnul Daea nu mai traversează aceeaşi perioadă de favorabilitate”

Miercuri, 19 Aprilie 2023, ora 07:29
2704 citiri
Un baron PSD vorbește despre amânarea rotativei guvernamentale. În plus, ”domnul Daea nu mai traversează aceeaşi perioadă de favorabilitate”
Europarlamentarul Dragoş Benea FOTO Twitter/ Desteptarea

Fostul lider la PSD Bacău și actualul europarlamentar Dragoş Benea crede că rotativa guvernamentală va fi făcută o dată cu rectificarea bugetară, deci asta înseamnă că după 1 iulie.

El a menţionat că nu este o problemă o întârziere de o lună, ci important este să se întâmple cu legile bine făcute şi din punct de vedere al rectificării şi al jaloanelor din PNRR, să se facă o predare de ştafetă rapidă, dar cu socotelile bine făcute.

Europarlamentarul PSD a afirmat, într-o emisiune la Prima News, că ”rotativa guvernamentală va fi o dată cu rectificarea bugetară, deci asta înseamnă că după 1 iulie”.

”Eu ştiu că prim zi în care poţi face rectificarea bugetară este 1 iulie. După 1 iulie, în luna iulie, când e şi vacanţă parlamentară. (..) Cred că aşa se va întâmpla”, a precizat el.

Întrebat dacă Marcel Ciolacu va fi viitorul premier, eurodeputatul PSD a spus: ”Evident, la această oră dânsul este nominalizarea, este stabilit în interiorul partidului, vedem ce va face preşedintele Iohannis. Nu cred că există elemente, indicii rezonabile, care să ducă la un alt deznodământ”.

Despre amânarea cu o lună a acestei rotaţii a premierilor, Benea a arătat că nu o consideră un semn de slăbiciune.

”Categoric, liderul PSD a avut întotdeauna ultimul cuvânt, dar nu aş vedea ca un semn de slăbiciune că ceva ce trebuia să se întâmple în jurul lunii iunie se va întâmpla la 1 iulie, cu o lună mai târziu, important este să se întâmple cu legile bine făcute şi din punct de vedere al rectificării şi al jaloanelor din PNRR, şi din punct de vedere politic dar şi administrativ, să se facă o predare de ştafetă rapidă, dar cu socotelile bine făcute. (..) Nu văd o problemă să se întârzie o lună”, a spus el.

Despre prestaţia ministrului Agriculturii în scandalul fermierilor, Benea a arătat că în ultimele luni a fost subiect de discuţie şi este convins că la rotativă va fi unul din oamenii care va fi pus în discuţie.

”Discuţii privind ministeriatul domnului Daea, în PSD, există, sunt dezbateri vii. E adevărat că ultimul cuvânt este la preşedintele Ciolacu, dar domnul Daea, dacă vreţi, nu mai traversează aceeaşi perioadă de favorabilitate pe care o avea în timpul când era ministru în Guvernul Dăncilă”, a spus eurodeputatul.

Dragoş Benea a admis că s-a discutat şi se discută în partid despre portofoliul de la Agricultură.

”Mai implicit, dacă era interzis a se discuta în urmă cu trei, patru ani, este, a fost subiect de discuţie şi sunt convins că la rotativă va fi unul din oamenii care va fi pus în discuţie. La un moment dat erau foarte multe solicitări de veniri a dânsului în teritoriu, din partea oamenilor din organizaţii, din judeţe. De această dată, asta nu se întâmplă de două sau trei săptămâni, ci de două, trei luni, nu mai există această dorinţă sau acest aflux de solicitări să vină domnul Daea în teritoriu, ceea ce spune ceva”, a completat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#lider PSD, #europarlamentar PSD, #amanare, #rotativa guvernamentala, #Petre Daea, #dizgratie , #stiri Dragos Benea