12 animale cu infatisare bizara. Juri ca-i Photoshop! - Galerie foto

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 07:31
24707 citiri
12 animale cu infatisare bizara. Juri ca-i Photoshop! - Galerie foto
Foto: Bizarbin.com

Pe Internet circula o multime de fotografii la prima vedere impresionante, despre care aflam apoi ca sunt doar rezultatul Photoshopului. Ei bine, natura este cu mult mai creativa si in aceasta privinta daca ne uitam la animalele bizare, a caror infatisare socheaza pe oricine. Cu alte cuvinte, ni se demonstreaza din nou, daca mai era nevoie, ca realitatea bate filmul!

Bizarbin prezinta cateva dintre cele mai ciudate animale care vietuiesc pe Terra.

Pestele Pacu

Asemanator cu piranha, pestele Pacu prezinta o dentitie similara celei a omului. Aceasta specie se hraneste in special cu fructe de mare, nuci sau plante acvatice, dintii fiindu-i de mare ajutor.

Cu toate astea, nu am putea spune ca pestele Pacu este inofensiv, daca ne gandim ca au fost cateva cazuri de hemoragii soldate cu moartea unor barbati muscati de testicule de catre un astfel de peste.

Cazuarul

Una dintre cele mai periculoase pasari de pe Pamant traieste in regiuni din Australia si Noua Guinee. Extrem de rapida, cu picioare puternice si gheare ascutite, pasarea isi protejeaza foarte bine teritoriul, atacand orice intrus.

Cazuarul poate ajunge la o inaltime de 1,8 metri, existand cazuri in care localnicii au fost grav raniti sau chiar ucisi de aceste pasari.

Isopodul gigant

Isopodul gigant este inrudit cu crevetii si crabii si poate ajunge la o lungime de 76 centimetri. Isopodul se hraneste cu pesti si calamari morti, ale caror corpuri ajung pe fundul oceanului. Se pare ca aceasta specie de isopod ar fi una dintre cele mai vechi din lume, specialistii crezand ca are peste 160 de milioane de ani.

Pestele cap de sarpe

Pestele numit si Snakehead (Cap de sarpe) are un apetit iesit din comun, mancand deseori toti pestii din lac sau omorandu-si chiar propriii pui. Ba mai mult, pestele poate trai pe uscat pana la 3 zile, acolo unde gaseste noi surse de mancare. Poate manca orice animal mic, fiind inregistrate cazuri in care pestele a atacat si oameni.

Antilopa Saiga

Aceasta antilopa cu infatisare bizara este una dintre cele mai vechi mamifere de pe Pamant. La un moment dat, despre antilopa Saiga se credea ca a disparut, insa noi exemplare au fost descoperite.

Deseori, specialistii se refera la acestea ca la "fosilele vii".

Testoasa cu gatul lung

Exista o specie de broasca testoasa cu gatul atat de lung incat nu se poate bucura de protectia oferita de cochilie. In schimb, aceasta produce un lichid urat mirositor atunci cand se simte amenintata.

Broasca cu cap scurt

Aceasta specie de broasca se intalneste in stepele si savanele din sud-estul Africii si sta mai mult sub pamant. Atunci cand se simte amenintata, broasca isi umfla corpul si sta nemiscata in galeria subterana. La suprafata, broasca este greoaie si se hraneste in special cu termite, furnici, viermi si insecte.

Caracatita Dumbo

La 7.000 de metri sub nivelul marii, se intalneste o creatura ce seamana mai degraba cu un personaj de desen animat. Este una dintre cele mai simpatice vietati, fiind totodata si caracatita care traieste la cea mai mare adancime.

Vipera de tufis

Un sarpe ciudat, Atheris squamigera sau Vipera de tufis, se gaseste in rezervatia Takamanda din Camerun. Solzii sai ciudati ii dau posibilitatea de a se camufla in mediul inconjurator pentru a nu fi zarita de pradatori. Desi nu ataca oameni, muscatura viperei de tufis poate fi fatala.

Crabul de cocotier

Crabii de cocos au clestii foarte puternici, fiind cunoscuti pentru usurinta cu care sparg nucile de cocos. Pot atinge o lungime de 40 cm, cantarind pana la 4 kg. In general, masculii sunt mai mari decat femelele.

Pestele Regal - Regalecus glesne

Acesta este unul dintre cei mai mari pesti din ocean, ajungand pana la 50 de metri. De altfel, oamenii cred ca povestile si legendele privind creaturile si monstrii marii au la baza pesti regali. Aceasta specie se gaseste la mare adancime in ocean, fiind vazuta foarte rar.

Pestele-papagal albastru

Acest peste este considerat in anumite parti din lume o delicatesa. De altfel, in Polinezia este servit crud, iar in trecut era considerat pestele regilor, fiind consumat doar de acestia. Unele specii de peste-papagal se pot camufla intr-o cochilie transparenta pentru a-si ascunde mirosul de pradatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#animale infatisare bizara, #animale infatisare ciudata, #animale ciudate poze, #imagini animale neobisnuite , #animale