Animale nedreptatite de Mama natura (Galerie foto)

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 18:07
8934 citiri
Animale nedreptatite de Mama natura (Galerie foto)
Foto: Cracked

Unele animale nu au fost inzestrate de Mama natura cu talente sau abilitati care sa le faca viata mai usoara. Dimpotriva, parca au fost puse la incercare pentru a lise testa rezistenta.

Cracked a alcatuit o lista cu cateva specii de animale despre care putem spune, plini de compasiune, ca sunt oropsite.

1. Vulturul negru

Acesti vulturi se hranesc indeosebi cu cadavre, numai ca au un cioc mai moale fata de alte pasari rapitoare, astfel ca atunci cand vor sa manance un cadavru incep cu partile moi ale acestuia, respectiv cu ochii si cu anusul. Ei "sapa" prin acesta din urma pana ajung la organele interne.

2. Hienele patate

Femelele care fac parte din specia hienelor patate au si organe genitale masculine, societatile acestor animale fiind unele matriarhale. Cu cat o femela este mai agresiva, cu atat are mai multe sanse de a-si trece mai departe genele, iar substanta care o face sa fie agresiva este un hormon androgen, acelasi care face ca unii pui sa devina masculi.

Circa 10% din femelele de hiena patata mor insa in timpul nasterii, din cauza unor complicatii legate de aceasta anomalie sexuala.

3. Papagalul Kakapo

Papagalii Kakapo sunt singurii papagali din lume care nu pot zbura, iar fiecare cantareste cam 3 - 3,5 kilograme, petrecand cel mai mult timp hranindu-se si procreand. Sunt endemici Noii Zeelande si nu si-au dezvoltat reflexe de aparare.

Pana prin secolul XIV nici nu au avut nevoie, dar odata cu formarea coloniilor polineziene au fost aduse si animale pradatoare - caini, sobolani, dihori, oposumi. In fata unor pradatori papagalii Kakapo nu fac insa nimic. Nu zboara, nu fug, ci doar stau nemiscati.

In prezent nu mai exista decat circa 100 de exemplare, deoarece au fost masacrati si de oameni, in diverse scopuri. Membrii triburilor maori le foloseau penele pentru a-si face haine si pentru a-si umple pernele, iar europenii ii mancau.

5. Regina termitelor

O regina a termitelor este mama fiecarei termite din colonia ei, iar o colonie are, de regula, peste un milion de membri. Regina isi petrece viata intr-o camera ca o celula din mijlocul cuibului urias, iar aici depune oua la fiecare trei secunde, timp de aproximativ 15 ani. Regele, o termita de marime normala, sta in aceeasi camera in care sta regina, pentru a asigura fertilizarea acestora.

6. Pasarea Kiwi

Exemplarele unei specii din categoria pasarilor Kiwi, respectiv Kiwi patat, cresc cam de 25 de centimetri inaltime si au o greutate care nu depaseste 1,4 kilograme, dar cu toate acestea depun oua de circa 13 centimetri lungime. O femela din aceasta specie nici macar nu poate sa manance cu doua trei zile inainte de a depune oul deoarece nu mai exista spatiu in cavitatea abdominala pentru a mai si umple stomacul cu hrana.

Masculul este cel care cloceste oul, iar, daca acesta nu se supune, femela gaseste o cale de a-l constrange.

Cei mai multi pui au nevoie de multa atentie dupa ce ies din oua, dar puii acestor pasari Kiwi au sanse sporite de supravietuire dupa ce eclozeaza, avand avantajul marimii.

7. Regina albinelor de miere

Regina albinelor de miere se imperecheaza o singura data in viata. Iese din stup, iar in zbor mai multi masculi se intrec pentru a fi cel care va fertiliza ouale. Pentru a realiza selectia, regina efectueaza insa un zbor in picaj, un singur mascul reusind sa se imperecheze cu ea. Acesta isi va pierde insa organul copulator, care va ramane in regina tot restul vietii.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#animale neadaptate, #animale ciudate, #ritualuri imperechere albine, #animale ambele sexe , #animale