Animalele-vedeta din 2011 (Galerie foto)

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 18:28
5538 citiri
Animalele-vedeta din 2011 (Galerie foto)
Foto: People

Anul pe care il petrecem la usa a fost unul bogat in animale-vedeta, poate cel mai bun exemplu fiind tigroaica scapata pe strada chiar in Romania, ce a tinut pe jar o tara intreaga. Insa trebuie sa recunoaste ca toti am fost miscati de stirea mortii ursului Knut sau amuzati si un pic invidiosi pe transformarea unui motan in cea mai bogata pisica din lume.

People si The Guardian a scos in evidenta cateva dintre animalele celebre ale anului 2011.

1. Cea mai bogata pisica din lume

Probabil cea mai proaspata stire legata de un animal-vedeta face referire la cea mai bogata pisica din lume. Tommaso, un motan in varsta de patru ani, care traieste la Roma, a primit mostenire de la stapana sa, Maria Assunta, care a murit la 94 de ani, o avere estimata la 10 milioane de euro.

O pisica a mostenit 10 milioane de euro

Assunta nu a avut copii, astfel ca a hotarat, inainte de moarte, sa lase pisoiului, prin testament, intreaga ei avere, constituita in principal din numeroase proprietati, "imprastiate" din Milano pana in Calabria.

Titlul de cea mai bogata pisica din lume a fost detinut un timp de Blackie, care a primit de la stapanul sau, un britanic, o mostenire de 9 milioane de lire sterline, dar aceasta a murit.

2. Ursul Knut

Acest urs polar, care a ajutat reprezentantii gradinii zoologice din Berlin sa obtina incasari de cateva milioane de euro, a fost atat de celebru incat a aparut chiar si pe coperta revistei "Vanity Fair", in urma cu circa patru ani. Anul acesta, insa, in martie, s-a prabusit subit la gradina zoologica, din cauza unei inflamari a creierului, provocata de o infectie (dupa cum au concluzionat expertii ulterior).

Cat timp a trait insa a inspirat animale de plus, vederi, tot felul de suveniruri, aflandu-se nu doar pe buzele tuturor copiilor, ci si pe cele ale adultilor de toate varstele.

3. Pisoiul Jack

Cand Karen Pascoe a fost nevoita sa se mute din New York in California, ea si-a pierdut una dintre cele doua pisici - Jack - pe aeroportul JFK. Dar Karen a starnit atata valva la acel moment incat mai multi iubitori de animale au creat special o pagina de Facebook, cu scopul de a ajuta la gasirea pisicii.

Opt saptamani mai tarziu, Jack a fost gasit, chiar daca subnutrit. Nu a rezistat infectiilor care i-au amenintat viata si a murit. Cat timp a fost in viata s-a bucurat insa de statutul de vedeta.

4. Pinguinul Happy Feet

In iunie anul acesta, un pinguin care a fost poreclit "Happy Feet" a fost gasit ratacind pe o plaja din Noua Zeelanda, la circa 3.200 de kilometri departare de casa lui - Antarctica. Dupa ce a fost tinut la Gradina Zoologica Wellington pentru a se reface, el a fost eliberat in partea de sud a Pacificului.

Happy Feet, mancat de o balena ucigasa?

Ce s-a intamplat cu el ulterior nu se stie insa. Emitatorul pe care acesta il purta a incetat sa mai transmita informatii in septembrie.

5. Cobra de la Gradina Zoologica Bronx

O femela cobra a reusit sa scape de la zoo si a lipsit sapte zile. Ingrijorarea era foarte mare din cauza faptului ca era veninoasa, dar, din fericire, a fost gasita in zona, incolacita intr-un colt intunecat, fara a fi ranit pe cineva.

6. Cainele loial al unui ofiter

Fotografia in care poate fi vazut un Labrador Retriever stand intins langa un cosgiuc in care se afla stapanul sau, ofiterul John Tumilson, a facut inconjurul lumii acum cateva luni. 20 de puscasi marini, printre care si Tumilson, din echipa de comando Navy Seal, au fost ucisi in Afganistan in august. Cainele, numit Hawkeye, a fost adoptat ulterior de un bun prieten al lui Tumilson.

7. Cimpanzeii eliberati dupa 30 de ani

Dupa ce conducerea unei companii farmaceutice din Austria a fost schimbata, anul acesta, un grup de cimpanzei care fusesera folositi pentru cercetari medicale timp de 30 de ani a fost eliberat. In acea zi, animalele au simtit pentru prima data razele soarelui si au mers pentru prima data pe iarba, reactia lor fiind cu adevarat memorabila.

Vezi mai multe animale pe 220.ro

8. Catelusa Trouble

Acest caine, care a primit mostenire 12 milioane de dolari la decesul stapanei sale, Leona Helmsley, a murit in iunie, la varsta de 12 ani (de la 8 la 12 a fost "mostenitoare", una dintre cele mai bogate necuvantatoare din lume).

9. Pisica Willow

Datorita faptului ca a reusit sa ajunga din Colorado in New York si sa-si gaseasca stapanii, dupa cinci ani de rataciri, pisica Willow a fost mult timp subiectul presei americane si nu numai.

10. Testoasele de pe aeroportul JFK

Zborurile de pe acest aeroport sunt in fiecare an perturbate de testoasele aflate in sezonul de imperechere. Nici anul acesta nu a facut exceptie, foarte multe avioane avand intarzieri din cauza acestor animale, in ciuda eforturilor angajatilor aeroportului de a le duce in locuri sigure atunci cand le zareau.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#animale celebre, #animale faimoase, #stiri animale 2011, #stiri animale celebre 2011, #animale haioase , #animale