Caine de rasa, caut femela - Monta, o afacere complicata

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 07:33
26220 citiri
Caine de rasa, caut femela - Monta, o afacere complicata
Foto: imperecheri.ro

Desi pare greu de crezut, gasirea unui partener de imperechere pentru animalele de companie este o adevarata problema pentru stapani, mai ales cand rasa din care provine necuvantatoarea este una rara.

Cel mai dificil este in cazul cainilor de rasa, mai ales daca acestia sunt masculi si daca proprietarul vrea ca femela sa fie tot de rasa pura sau sa aiba pedigree. Cele mai greu de realizat sunt imperecherile intre caini din parinti campioni. Astfel, daca masculul este de rasa pura, are pedigree si a obtinut titluri la concursuri internationale, pretentiile financiare ale proprietarului sau cresc.

Cat costa sa-ti dai cateaua la imperecheat cu un caine de rasa

Internetul abunda in anunturi in care sunt oferiti masculi de monta din diferite rase de caini in schimbul unor sume ce variaza intre 100 si 200 de euro, insa un astfel de serviciu poate ajunge si pana la 300 de euro. Este si cazul unui mascul de 26 de luni de Dogo Canario, oferit pentru monta de stapanii sai in schimbul sumei de 300 de euro.

Exista si proprietari de masculi care nu au pretentii financiare sau care isi doresc doar un pui rezultat in urma imperecherii. Acest lucru se intampla mai ales in cazul exemplarelor din rase mai frecvent intalnite in tara noastra.

"Mascul superb, vreau sa impart placere cu yorkitze frumoase. Pentru intalniri, contactati-o pe mama"

"Sunt un mascul superb si vreau sa impart placere cu yorkitze frumoase si mici precum sunt eu, ca sa le pot satisface. Rog seriozitate. Contactati-o pe mama pentru a stabili intalniri. Multumesc", pret nespecificat, mascul Yorkshire Terrier, 50 de luni, doua kilograme, ochi "fermecatori" si cu ultimul vaccin facut in decembrie 2012. Asa arata unul din sutele de anunturi postate pe unul dintre site-urile dedicate imperecherilor de animale.

Rasa Yorkshire Terrier este una dintre cele mai frecvent intalnite in anunturile privind ofertele de imperechere de pe site-urile destinate animalele de companie, urmata indeaproape de rase precum Bichon Maltese, Labrador sau Husky.

Masculii din rase rare, cei mai predispusi la "singuratate"

In cazul raselor mai rare, anunturile pot sta pe Internet si ani buni fara sa apara vreun doritor. Cristina, stapana a unui Pinscher pitic de trei ani si jumatate inca mai spera ca intr-o buna zi va gasi o femela pentru catelul ei.

"Am pus anunt si anul trecut, am pus anunt si acum trei ani. Catelul meu are trei ani jumate acum. Eu sunt din Timisoara si aici nu sunt Pinscheri foarte multi. Si care sunt, am observat ca majoritatea sunt masculi. Am primit telefon acum vreo doi ani, dar mi se pare ca era din Cluj si a zis ca nu stie sigur daca poate sa ajunga cu catelusa.

Eu am inteles ca trebuie sa stea catelusa la mascul cat timp e in calduri, vreo saptamana, ca sa prinda monta. A mai fost o femeie care a venit in parc, dar mi-a spus ca ea nu face afaceri cu caini. Eu am dat 200 de euro pe catelusul meu. L-am luat fara pedigree, de-aia a fost asa de ieftin. Si am cerut 100 de euro sau un puiut. Si mi-a zis ca nu-mi ofera nimic. Nu-mi convenea, adica ei ii fata catelusa, ea ii vindea si eu nu ma alegeam cu nimic. Am ajuns la un acord, sa-mi dea 50 de euro. Nici macar atat n-a vrut si n-am fost de acord atunci", a spus Cristina.

Aceasta a recunoscut rusinata ca animalutul ei este inca virgin si ca a ajuns sa ia in calcul posibilitatea de a-l da spre imperechere la o catelusa din alta rasa, tot de talie mica, doar ca sa nu-l chinuie. Pretentiile sale, respectiv de a primi o suma de bani sau un pui rezultat in urma montei, se pastreaza numai in cazul in care femela va fi din aceeasi rasa.

"Am vorbit cu un medic veterinar si l-am rugat sa-mi gaseasca si de alta rasa mica, daca pot sa-l dau. Numai ca sa pot sa-l dau. Nu am vrut sa-l castrez. Si nu vreau nici in momentul de fata sa-l castrez, ca am inteles ca nu-i prea bine pentru catei. Devin mai agresivi si se-ngrasa. Inca e micut, eu tot sper ca o sa-i gasesc candva", a spus increzatoare Cristina.

Pasiune impinsa la extreme: au mers cu cainii si in strainatate

Intr-o situatie dificila se afla si Rodica, din Timisoara, proprietara unui mascul de Poodle argintiu de cinci ani, detinatorul mai multor titluri la concursuri internationale. Ea si sotul ei nu au putut avea copii in tinerete, asa ca s-au ocupat o perioada doar de catei. Pasiunea pentru aceasta rasa i-a indemnat sa mearga cu animalele la numeroase expozitii internationale.

In strainatate au aflat ce inseamna adevaratii crescatori de caini de rasa, care investesc timp si energie in animalele lor. Cand Rodica si sotul ei au avut cele doua femele, au decis sa-si cumpere si un mascul, deoarece era mai rentabil asa, decat sa mearga cu ele la monta in strainatate. In acea perioada au vandut multi caini, atat in tara, cat si in Italia, in Germania sau in Ungaria.

"Al nostru este mai deosebit. M-am gandit sa prindem o linie buna, pe cineva care sa stie sa aprecieze un caine de calitate. Am mai avut doua surori, care ne-au trait 15 ani, tot aceeasi culoare. Din Ungaria i-am luat tot in Ungaria ne-am dus si pentru monta.

Initial, cand ne-am dus in Ungaria cu una dintre femele, ne-a luat la imperechere 500 de marci. Persoana respectiva numai din asta traia, avea mai multi caini tot la fel, iar cel pe care l-am ales noi avea 38 de titluri mondiale. Unguroaica il ducea in expozitii peste tot. Am zis sa aducem in tara linie buna. Am zis sa-i obtinem titluri, dupa care sa-i gasim o femela buna, pentru ca el este un exemplar superb", a explicat Rodica, cea care a adus in tara primele exemplare de Poodle cu blana de culoare argintie.

Singurele exemplare care "nu put a caine"

"Se spune ca sunt iubitori ca niste ingeri, jucausi ca niste clovni si destepti ca niste filozofi. Pricep pana la 300 de cuvinte, numai ca nu-ti vorbesc. Sunt singurii dintre caini care nu 'put a caine', nu le pica parul. Cainii naparlesc primavara si toamna, dar ei nu naparlesc", a spus proprietara despre rasa pentru care ea si sotul ei au facut o pasiune.

La fel ca Rodica si sotul ei, exista multi crescatori de animale de rasa in Romania, insa desi cererile de animale de monta sunt extrem de multe, acestea sunt extrem de greu de onorat, din cauza diversitatii tot mai mari de rase patrunse in tara noastra.

Proprietarii de feline, mai norocosi si mai putin pretentiosi

In cazul pisicilor de rasa, lucrurile stau diferit. Astfel, daca in cazul cainilor este mai mare oferta de masculi oferiti spre imperechere, in cazul felinelor, numarul proprietarilor care cauta motani de monta pentru femele este mai mare.

Anunturile legate de imperecherile de pisici sunt mai rare, iar de cele mai multe ori stapanii acestora doresc doar sa aiba un pui de la pisica lor. Mult mai rare sunt cazurile in care proprietarii de motani de rasa isi ofera exemplarul spre imperechere contra cost. De cele mai multe ori, acestia ajung sa se multumeasca doar cu un pui rezultat in urma imperecherii.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#imperecheri animale companie, #imperecheri caini rasa, #monta animale rasa, #mascul monta pret imperechere, #femele masculi rasa imperechere , #animale