Ce greseli fac parintii cand aleg un animal pentru copii?

Duminica, 07 Iunie 2009, ora 20:30
1908 citiri
Ce greseli fac parintii cand aleg un animal pentru copii?
Foto: amolife.com

Pentru ca nu sunt obisnuiti cu prezenta unui patruped, dar si pentru ca nimeni nu e perfect, exista riscul ca parintii sa nu faca cea mai buna alegere atunci cand se hotarasc sa faca pe placul celor mici si sa cumpere un animal de casa.

Un catelus sau un caine de dimensiuni mici

De obicei, prima optiune a parintilor este un catelus sau un caine de dimensiuni mici, care sa creasca alaturi de copiii lor sau care sa nu reprezinte un pericol pentru viata celor mici, scriu cei de la Babble.com.

Specialistii spun, insa, ca de preferat este un caine mai batran, obisnuit cu prezenta oamenilor si, in special, cu cea a copiilor. Daca este ales de la adapostul pentru animale, cei de acolo vor stii cu siguranta daca este animalul potrivit.

Catelusii sunt adorabili, insa doar daca cei mari au indeajuns de mult timp ca sa "dreseze" ambele specii: picii si micutul patruped. Daca stiu ca nu o sa se descurce, cel mai bine ar fi ca parintii sa opteze pentru un caine mai in varsta, care sa nu- oblige sa-si imparta atentia intre doua fiinte aproape la fel de neajutorate.

Parintii mai cred ca o alta varianta ar putea fi cainii Jack Russell sau Dodson, insa ce nu stiu este ca, de obicei, cainii din aceste specii sunt nervosi si mult mai imprevizibili in prezenta celor mici decat cainii de dimensiuni mai mari.

Piciul si parul animalului...

Atunci cand isi invata copiii cum sa se apropie de caini sau de pisici, parintii trebuie sa fie extrem de atenti. Ori de cate ori patrupedul este prin preajma, cel mic trebuie indrumat sa aiba o atitudine degajata fata de animal.

Dresorii spun ca una dintre strategiile pe care le adopta in acest caz este ca cei mici sa inceapa sa mangaie catelul sau pisica cu doua degete. Asa se reduce considerabil riscul sa traga animalul de par sau sa il enerveze.

Totodata, ei recomanda ca la fiecare "sedinta de acomodare" a celor doi sa fie prezenti si parintii. In plus, atunci cand copiii sunt la varsta la care descopera lumea chiar si pe sub pat, e bine ca patrupedul sa aiba intimitate: un loc in casa unde cel mic nu ajunge astfel incat sa nu-l streseze.

Vizita la veterinar

Specialistii sfatuiesc parintii ca animalul de casa sa fie dus la veterinar in fiecare luna astfel incat sa nu aiba vreun virus pe care sa-l transmita celor mici.

Asadar, dus regulat la control, medicul va analiza daca animalul are vreo rana, daca este bolnav sau infestat cu vreun virus, probleme care i-ar putea schimba comportamentul.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#parinti copii animal, #animal alegere casa , #animale