Ce lucruri ciudate nu stiai despre animale

Duminica, 20 Noiembrie 2011, ora 10:55
12821 citiri
Ce lucruri ciudate nu stiai despre animale

Lumea animala este extem de diversificata si fascinanta, de la pasari, mamifere, insecte, reptile, pana la fel de fel de creaturi ale marii. Fiecare are trasaturi proprii, tehnici de supravietuire sau pur si simplu caracteristici care le fac sa fie unice.

Iata cateva dintre cele mai ciudate asemenea detalii, oferite de Woman's Day:

1. Pasarile flamingo sunt roz datorita mancarii pe care o consuma. Crevetii reprezinta sursa lor principala de alimentatie, acestia avand exact culoarea rozalie.

2. Majoritatea serpilor nu inceteaza niciodata sa creasca. De aceea, pielea lor cade si se regenereaza din cand in cand. Ei pot creste mai multi metri, in functie de specie.

3. O furnica numita bulldog-ul negru este una dintre putinele insecte care pot sa omoare un om. Se gaseste in Australia si este considerata ca fiind cea mai periculoasa furnica din lume, intepand oameni si animale deopotriva.

4. Paianjenul care mananca pasari, din America de Sud, are in jur de 9 centimetri si isi poate intinde picioarele pe o raza de 25 de centimetri, ceea ce inseamna mai mult decat palma ta.

5. O specie de broasca de copac isi foloseste ochii pentru a manca. Atunci cand inghite mancarea isi inchide pleoapele si preseaza mancarea cu interiorul ochilor, gura i se coboara si forteaza hrana sa ajunga in stomac.

6. Pisicile negre sunt considerate aducatoare de ghinion in Statele Unite si in multe ale tari, dar in Marea Britanie se crede ca ele aduc noroc.

7. Homarul poate trai pana la 100 de ani, printre abilitatile lui de supravietuire numarandu-se faptul ca ii creste inapoi un cleste sau un picior in cazul in care il pierde.

8. Limba unui cameleon este aproape la fel de lunga precum corpul sau. In plus, el este si unul dintre putinele animale care isi pot schimba culoarea in functie de mediul inconjurator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#animale inedit, #lume animala informatii, #animale lucruri ciudate, #animale ciudate, #animale ciudatenii , #animale
Comentarii
Poza deniutz333
deniutz333
rank 2
dragut articol