Ce opțiuni de hrană ai pentru pisica ta

Advertorial
Joi, 23 Septembrie 2021, ora 14:13
3113 citiri
Ce opțiuni de hrană ai pentru pisica ta
pisica FOTO: pixabay.com

Unele pisici sunt mai mofturoase decât altele, dar vestea bună este că produsele disponibile acum pe piață se îngrijesc de toate nevoile pisicii tale. Nu vei afla care este hrana preferată a micului tău prieten până nu încercați mai multe sortimente, însă noi îți venim în ajutor cu câteva sfaturi utile.

Câte feluri de hrană pentru pisici există?

În principiu există hrană umedă și hrană uscată, dar fiecare este catalogată după nevoile speciale ale pisicilor. Am creat mai jos o listă detaliată pentru tine:

1. Hrană pentru pisici cu probleme urinare

Aceasta este una dintre nevoile speciale cel mai des întâlnită în cazul pisicilor sterilizate sau cu ceva mai mulți ani de viață la activ. Pe piață există deja hrană special fabricată pentru astfel de probleme, cum ar fi Royal Canin urinary, care ajută la dizolvarea uroliților de tip struvit.

Hrana uscată poate fi alternată cu hrana umedă special concepută pentru probleme ale tractului urinar inferior și face obiectul unui tratament pe termen lung care trebuie urmat în funcție de indicațiile medicului veterinar. Din fericire, blănosul tău se va putea bucura în continuare de o viață lungă și fericită atât timp cât hrana este adecvată.

2. Hrană pentru pisici din anumite rase

Pe piață există deja atât hrană umedă, cât și hrană uscată pentru pisicile care fac parte din rase “mai pretențioase” precum: British Shorthair, Maine Coon sau Persian (pisicile persane). Acestea sunt special concepute pentru a menține o greutate corporală ideală și sănătatea aparatului urinar.

Mai mult decât atât, în funcție de fiecare rasă în parte, hrana umedă sau uscată ajută la menținerea sănătății pielii și firului de păr, astfel încât blănosul tău să poată străluci în continuare și a putea reda frumusețea specifică pe care o reprezintă de secole întregi încoace.

3. Hrană pentru pisicile gestante

Dacă pisica ta urmează să aibă puișori este recomandat să îi schimbi dieta astfel încât dezvoltarea ei și a viitorilor pui să aibă loc într-un mod armonios și echilibrat. Există pe piață hrană completă pentru femelele aflate în ultima etapă de gestație, cât și pe parcursul lactației.

Aceeași hrană este recomandată și pentru pui în primele patru luni de viață. Acest tip de hrană este comercializat atât în formă uscată, cât și umedă și facilitează trecerea la hrana solidă pentru pui. Hrana umedă este o pastă foarte ușor digerabilă și ajută la întărirea sistemului de apărare al puilor. După opt săptămâni de viață se pot oferi și crochete.

4. Hrană pentru pisicile de apartament

Dacă locuiești împreună cu pisica ta într-un apartament este recomandat să incluzi în alimentația sa acest tip de hrană care există atât în formă uscată, cât și în formă umedă. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că hrana pentru pisici “indoor” este recomandată doar pisicilor adulte și sterilizate.

Acest tip de hrană menținerea sistemului urinar și digestiv și este bazat pe o formulă aleasă în mod instinctiv de pisici. Prin urmare, dacă stilul de viață al pisicii tale este unul mai degrabă sedentar, proteinele ușor digerabile din pliculețe sau crochete vin în sprijinul organismului său și ajută la menținerea sănătății după sterilizare.

Iată câte opțiuni de hrană există pentru pisici, în funcție de nevoile lor speciale. Tot ce ai de făcut este să identifici tipul de hrană adecvat stilului de viață al pisicii tale și să-i observi comportamentul în funcție de sortimentele alese. Este important să ții cont de aspectele de bază care-i afectează viața companionului tău.

Citește și:
Firma de dispozitive medicale înființată de Elon Musk, acuzată că afectează bunăstarea animalelor folosite la teste
Firma de dispozitive medicale înființată de Elon Musk, acuzată că afectează bunăstarea animalelor folosite la teste
Neuralink, o companie de dispozitive medicale a lui Elon Musk, se află sub investigaţie federală pentru potenţiale încălcări ale bunăstării animalelor, pe fondul plângerilor interne ale...
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
George Simion, liderul AUR, a ajuns din nou în centrul atenției luni, 5 decembrie, după ce a dat buzna în Ministerul Energiei și a sabotat conferința de presă anunțată de Virgil Popescu....