Cele mai ciudate creaturi care vietuiesc in adancuri (Video)

Marti, 22 Mai 2012, ora 12:22
9757 citiri
Cele mai ciudate creaturi care vietuiesc in adancuri (Video)
Foto: mearose

Unele creaturi dintre cele care traiesc in adancurile marilor si oceanelor sunt parca desprinse dintr-un film horror.

Faptul ca acestea traiesc la multe sute de metri adancime a facut ca aspectul lor sa fie destul de neobisnuit, dezagreabil pe alocuri, iar in unele cazuri acest lucru a dus si la aparitia unor adaptari care le-au ajutat sa supravietuiasca in medii unice si vitrege.

Conform Gizmodo, iata sapte dintre cele mai ciudate vietuitoare de sub ape.

1. Deepstaria enigmatica

Aceasta vietate este o specie rara de meduza, deloc placuta la vedere. Oamenii de stiinta nu stiu inca foarte multe detalii despre aceasta, de unde si numele de "enigmatica". Creatura a fost filmata, la un moment dat, la o adancime de cateva mii de metri.

2. Pestele psihedelic

Numele acestui peste vine de la coloritul pe care il afiseaza, ce pare a avea un efect aproape hipnotizant. Totodata, aceasta creatura mai este cunoscuta si sub denumirea de pestele broasca, si asta datorita faptului ca isi foloseste inotatoarele inferioare pentru a topai si a se tarai pe fundul oceanului. Inotatoarea de pe spate este rasucita, astfel incat acestui peste ii este greu sa inoate drept inainte.

Foto: Seaway

3. Macropinna Microstoma

Macropinna Microstoma este o specie de peste oceanic care a starnit interesul multor oameni de stiinta printr-o caracteristica uimitoare: capul este complet transparent, astfel incat se poate vedea clar din ce este alcatuit.

4. Tunicata pradatoare

Tunicatele sunt de regula organisme de pe fundul oceanelor, care sunt pasive in ceea ce priveste modul de a se hrani. Cele pradatoare insa au o gura uriasa cu care momesc alte vietuitoare mici, pe care apoi le prind ca intr-o capcana, digerandu-le.

5. Rechinul preistoric ondulat

Acest rechin preistoric, care are un corp ondulat, de unde si numele, este o specie extrem de rara, care se gaseste in oceanele Pacific si Atlantic. Pe numele sau de botez Chlamydoselachus anguineus, cu o lungime de circa 2 metri, a fost zarit la adancimi de 1.570 de metri.

6. Creveta pistol

Aceasta creveta este pe cat de mica, pe atat de periculoasa pentru prazile sale. Denumirea de "pistol" vine de la faptul ca isi inchide clestii cu asa o putere incat produce un sunet foarte puternic, care nauceste prada, generand in acelasi timp si o mica "explozie" in apa.

7. Vampyroteuthis Infernalis

Denumirea populara a speciei Vampyroteuthis Infernalis este calmarul vampir din iad. Aceasta creatura iesita din comun, care seamana si cu un calmar, dar si cu o caracatita, are tentacule ascutite, legate intre ele cu o membrana, si ochi stralucitori, de un albastru deschis, aproape fluorescent.

In mediul in care traieste, oxigenul este foarte putin, dar el reuseste sa supravietuiasca datorita unui metabolism lent si a capacitatii de a-si transforma corpul intr-un fel de umbrela, cu care capteaza oxigenul.

Foto: Mearose

Foto: YouTube

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#vietuitoare ciudate adancuri, #creaturi ciudate adancuri, #creaturi iesite comun adancuri, #animale acvatice mare adancime, #animale acvatice adancime video , #animale