Cele mai rare rase de caini (Galerie foto)

Duminica, 05 August 2012, ora 18:25
17007 citiri
Cele mai rare rase de caini (Galerie foto)

Atunci cand vine vorba de caini, unele rase sunt niste adevarate vedete, toata lumea dorind sa isi achizioneze un catel care sa arate identic cu cel vazut pe strada sau la un vecin.

Alte rase, insa, sunt atat de putin cunoscute incat multa lume nici nu stie ca exista. Iata care sunt cateva dintre acestea, conform Care2:

Komondor

Komondor este o rasa extrem de apreciata in Ungaria, tara sa nativa, fiind indragita datorita blanii lungi, dese si crete. Este cainele cu cea mai densa blana din lume, ajutand astfel rasa sa treaca cu bine peste conditii extrem de vitrege de-a lungul timpului.

In Ungaria, majoritatea Komondor-ilor stau la ferme si la tara.

Stabyhoun

Originar din Olanda, acest caine era initial folosit la ferme, unde pazea oile si alte animale. Acum rasa este extrem de rar intalnita in afara tarii de origine, chiar si in Olanda, pe intreg globul nefiind mai mult de 3.500 de exemplare. Este un caine inteligent, ascultator si excelent pentru familie.

Rasa Canaan

Rasa Canaan are o istorie lunga si plina de povesti, primele desene cu acesti caini aparand inca din antichitate, in estul zonei mediteraneene. Intr-adevar, acest caine exista parca dintotdeauna, supravietuind milenii si fiind adesea pe jumatate sau in intregime salbatic. In 1930 si 1940, acesti caini erau capturati pentru a fi folositi in scopuri militare si ca ghizi. Astazi mai exista doar 2.000 - 3.000 in toata lumea.

Lowchen

Timp de secole intregi familiile din vestul Europei au crescut Lowchen-ul drept caine de companie, de la membrii regalitatii pana la simplii fermieri. Acum mai sunt doar cateva sute de exemplare inregistrate in toata lumea.

Ridgeback tailandez

In afara Thailandei, Ridgeback-ul a fost chiar necunoscut pana recent, chiar si astazi existand doar cateva exemplare. Numele vine de la coama pe care o au cainii pe spate, parul crescand in directie opusa fata de cum ar fi normal. Ridgeback-ul este foarte inteligent si atletic.

Lunderhund-ul norvegian

In Norvegia, Lunderhund-ul era la inceput crescut pentru a vana papagalii de mare. De cand aceasta specie a inceput sa fie protejata, cainii vioi, alerti si plini de energie si-au pierdut din utilitate, asa ca numarul lor a scazut dramatic. Ca animale de companie nu sunt foarte doriti, caci sunt greu de stavilit. In 1963 mai existau doar 6 exemplare, care au fost ingrijite cu atentie, astazi existand in jur de 1.500 - 2.000.

Cainele de vanatoare american

Istoria acestor caini este presarata cu multe povesti si intamplari, ultimul exemplar inregistrat in America murind in 2011. Se stie chiar ca George Washington crestea caini de vanatoare englezi si francezi. Rasa este una atletica, cu un temperament prietenos, independent si usor incapatanat.

Glen of Imaal Terrier

Originar din Irlanda, Glen of Imaal Terrier sau simplu, Glen, este una dintre cele mai rare rase din lume. Cainii sunt stoici si curiosi si nici pe departe la fel de exuberanti precum ceilalti terrieri. In vremea celui de-Al Doilea Razboi Mondial rasa aproape ca disparuse, interesul pentru ei reaparand abia in anii '70.

Chinook

Arthur Treadwell Walden, un conducator de sanie din timpul Marei Goane dupa Aur din Alaska, a creat aceasta rasa extrem de rara pentru a-i trage sania. Dupa ce Walden a murit, numarul cainilor din aceasta rasa a scazut considerabil, in 1981 existand doar 11 exemplare capabile de reproducere. Crescatorii de caini din America si-au unit fortele pentru a salva rasa, acum existand in jur de 800 de asemenea patrupede, cu 100 de catei nascuti in fiecare an.

Otterhound

In frunte cu chihuahua, cainii exotici au cucerit in ultimii ani inimile englezilor, asa ca unele rase originare din regat, precum Otterhound-ul, care inainte se gaseau in multe dintre casele englezesti, acum sunt pe cale de disparitie. Mai exista doar 1.000 de exemplare in toata lumea si doar 300 in Marea Britanie.

Din fericire, in mai 2012 populatia s-a revigorat semnificativ, atunci cand 19 catei de la doua cateluse s-au nascut la distanta de cateva zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#rase caini rare, #rase caini exemplare putine, #rase caini cale disparitie, #rase caini disparute, #caini rari , #animale