Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cele mai scumpe rase de caini (Galerie foto)

Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 08:01
39214 citiri
Cele mai scumpe rase de caini (Galerie foto)
Foto: learnvest

Desi pare destul de greu de crezut, exista persoane care dau pe un caine si un milion de dolari sau chiar mai mult, desi cei mai multi oameni considera, probabil, ca aceasta suma este una uriasa si ca ar fi o risipa cheltuirea ei pentru achizitionarea unui astfel de patruped, dintr-o rasa "de lux".

Potrivit learnvest.com, iata cateva dintre cele mai scumpe rase de caini.

1. Corgi Galez Pembroke

Cainii din aceasta rasa sunt originari din Pembrokeshire, Tara Galilor, unde, potrivit unei legende, au fost in slujba zanelor. De asemenea, rasa este cunoscuta ca fiind favorita reginei Elisabeta a II-a, care are mai multe exemplare, si este rasa preferata a membrilor familiei regale britanice in general, de peste 70 de ani. Un exemplar poate costa pana la 1.000 de dolari, in functie de cat de dresat este.

2. Saluki

Cunoscut si sub denumirea "ogarul persan", despre acesta se crede ca face parte din una dintre cele mai vechi rase de caini domesticiti din lume, fiind mentionat atat in mormintele egiptene, cat si in Biblie. Un caine din aceasta rasa necesita o atentie deosebita in ingrijire, avand nevoie de un spatiu special pentru a alerga si putand fi mofturos la mancare. Pretul poate fi si de 2.500 de dolari.

3. Chow Chow

Si aceasta este o rasa foarte veche, fiind reprezentat pe ceramica din China inca din anul 206 i.Hr. Chow Chow este un caine prietenos si protector, dar poate costa intre 1.000 de dolari si 8.500 de dolari.

4. Faraon Hound (sau Pharaoh Hound)

Se crede ca Pharaoh Hound isi are originile in Egiptul Antic, unde era un companion loial faraonilor, dupa care a fost adus pe insula mediteraneana Malta. A fost o rasa exclusivista timp de 2.000 de ani, iar in 1974, a fost declarat cainele national al Maltei. Fiind vorba de o rasa pura si relativ rara, un Faraon Hound poate costa intre 2.500 de dolari si 6.500.

5. Old English Bulldog

Un caine din aceasta rasa poate arata dur, dar in realitate este foarte dragalas si usor de multumit. Iar datorita temperamentului bland popularitatea lui ca si caine de familie a crescut in ultimii ani. Un exemplar de rasa pura poate costa insa si 9.000 de dolari.

6. Cainele eschimos canadian

In secolul XIX, cainii din aceasta rasa erau foarte solicitati pentru expeditii polare, dar aparitia snowmobilelor a dus la un declin al acestei rase. Desi s-au facut eforturi pentru sustinerea rasei, numarul acestor caini din America de Nord este sub 500 in prezent, din aceasta cauza pretul cu care se vinde un pui fiind destul de mare: circa 7.000 de dolari.

7. Lowchen

Lowchen inseamna in germana "micul leu", iar cainii din aceasta rasa au servit ca si companioni in special in societatea europeana pre-renascentista. Popularitatea lor a continuat sa creasca pana in jurul anului 1.800, dar numarul lor a inceput sa scada dupa cele doua razboaie mondiale. Astazi, un Lowchen este considerat ca fiind foarte rar, iar pretul lui poate fi undeva intre 5.000 si 8.000 de dolari.

8. Samoyed

Cainii din aceasta rasa sunt prietenosi si plini de energie. Un Samoyed adora sa alerge si sa stranga turme, aceasta fiind o trasatura care are legatura cu originile siberiene (ajuta la adunarea renilor in turma). Pretul unui exemplar de rasa pura poate fi intre 4.000 si 11.000 de dolari.

9. Ciobanesc german

Reprezentantii acestei rase pot fi atat prietenosi, cat si fiorosi. Pretul pentru un pui este de cateva sute de dolari, dar un exemplar antrenat pentru paza poate costa si 50.000 de dolari. Mai mult, potrivit unui articol aparut anul acesta in "New York Times", un ciobanesc german de trei ani, antrenat pentru paza, a fost achizitionat de un director pentru el si familia lui cu 230.000 de dolari!

10. Mastiful tibetan

Acest caine este un simbol al starii materiale bune in elita Chinei, pretul unui exemplar obisnuit fiind intre 2.000 si 7.000 de dolari. Cel mai scump Mastif tibetan vandut vreodata a costat insa 10 milioane de yuani, adica aproximativ 1,5 milioane de dolari!

La cresterea pretului au contribuit pedigreeul lui extraordinar precum si faptul ca fusese crescut cu o alimentatie bazata pe carne de vita, pui, un tip de moluste si castravete de mare. Cumparatorul, un magnat din industria carbunelui, va putea recupera o parte din bani prin puii pe care ii va vinde (unul poate costa si in jur de 100.000 de dolari, datorita genelor deosebite).

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#cei mai scumpi caini, #cele mai scumpe rase caini, #caini foarte scumpi, #rase caini foarte scumpe, #preturi caini rasa , #animale