Concurs de frumusete pentru pisici, la Romexpo. Se intrec sute de feline

Duminica, 02 Octombrie 2016, ora 12:57
7882 citiri
Concurs de frumusete pentru pisici, la Romexpo. Se intrec sute de feline
Foto: Facebook/Maine Coon Cat Nation

Peste 250 de pisici, printre care se numara si unele din rasele Maine Coon si Singapura, pot fi admirate la Expozitia Internationala Felina de Toamna SofistiCAT, care se desfasoara duminica la complexul Romexpo din Bucuresti.

"Scopul expozitiei este sa incante toti iubitorii de pisici, pisicarii cum spunem noi. SofistiCAT este un eveniment foarte indragit, are loc de 11 ani. Sunt doua editii, una de primavara si una de toamna. Acum avem editia de toamna (...) si avem peste 250 de pisici inscrise in concurs", a declarat Candice Dragota, presedintele Asociatiei Feline SofistiCAT, organizatorul evenimentului.

Potrivit acesteia, expozitia-concurs are o participare internationala masiva, felinele provenind din Austria, Bulgaria, Republica Moldova, Italia, Polonia si Republica Ceha.

"In primul rand, avem exemplare de Sacra de Birmania, ceea ce este intr-adevar Sacra de Birmania si nu Birmaneza cu care suntem noi obisnuiti (...). Avem Maine Coon din strainatate, din Cehia si din Polonia, avem British Shorthair din Moldova si o gramada de pisici ale crescatorilor din Romania, care au fost importate. (...) Dupa cum avem si Singapura, care este cea mai mica pisica domestica din lume. Deci avem pentru toate gusturile", a spus Candice Dragota.

Aceasta a precizat ca Maine Coon sunt cele mai mari pisici domestice din lume si pot ajunge la maturitate pana la 15-16 kilograme. "Iar cele mai mici, Singapura, daca sunt femele, ating cu greu 2 kilograme", a explicat Dragota.

Pisicile sunt jurizate in cadrul competitiei SofistiCAT in functie de frumusetea acestora.

"Sunt mai multe runde de jurizare, este un concurs strict de frumusete, nu de aptitudini ca la catei. (...) Pisicile sunt jurizate intai in functie de blana", a mai afirmat Candice Dragota.

In afara de competitia in care sunt desemnate cele mai frumoase feline, "pisicarii" pot sa participe la SofistiCAT la tombole si pot cumpara hrana si accesorii la preturi promotionale pentru pisicile lor.

Aceasta a precizat insa ca la SofistiCAT nu se vand pisici. "Se ia doar contact cu crescatorii, nu este o expozitie cu vanzare", a afirmat Dragota.

Expozitia SofistiCAT poate fi vizitata la Pavilionul C5 al Romexpo, duminica, pana la ora 17,00, pretul unui bilet pentru adulti fiind de 10 lei, pentru elevi, studenti si pensionari - de 5 lei, iar copiii sub 12 ani au acces gratuit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#expozitie pisici, #rase pisici, #pisici Romexpo , #animale