Cum rezolvi diverse probleme de comportament ale animalelor

Duminica, 20 Ianuarie 2013, ora 18:01
4248 citiri
Cum rezolvi diverse probleme de comportament ale animalelor

Animalele de companie sunt niste adevarate comori, care te fac sa te simti iubit, te invata cum sa razi si iti ofera clipe minunate.

Totusi, ca si copiii, ele trebuie invatate anumite reguli, daca nu vrei sa-ti dea batai de cap atunci cand le scoti la plimbare ori cand iti vin in vizita musafiri.

Iata cumn poti rezolva diverse probleme comportamentale ale animalelor de companie, potrivit Real Simple:

De fiecare data cand iesiti la plimbare, cainele isi face nevoile exact acolo unde nu ar trebui

Nu-ti lasa cainele sa transforme gazonul cuiva in toaleta. Tine-l, mai bine, in lesa si condu-l pe poteci unde nimeni nu se va supara daca isi face nevoile. In plus, nu uita sa cureti in urma lui si nu-l lasa sa urineze pe bunurile personale ale oamenilor.

Parul si matreata animalelor te deranjeaza la culme

De obicei, alergiile la animale sunt provocate de matreata lor (celulele moarte de piele) sau saliva uscata de pe blana, ce ramane in urma dupa ce s-au curatat.

Cumpara sampoane speciale care sa reduca aceasta matreata, tine patrupedele departe de dormitor si mai ales de pat sau cumpara animale asa-numite hipoalergenice, care produc mai putina matreata si nu le cade parul atat de mult.

Cainele tau latra prea mult atunci cand pleci de acasa

Asigura-te ca lasi cainele intr-o situatie confortabila atunci cand pleci de acasa. Ofera-i plimbarea de dimineata, lasa-i micul-dejun, patut si mai ales jucarii, astfel incat sa aiba cu ce sa-si ocupe timpul.

Daca situatia tot nu se rezolva, vorbeste cu un antrenor specializat, care va lucra cu cainele pentru a-i diminua sentimentul de anxietate care il cuprinde atunci cand stapanul pleaca de acasa.

Se poarta agresiv cu alti caini care nu au chef de joaca

Cainii care se comporta in acest fel ar trebui tinuti in permanenta in lesa. In plus, daca patrupedul este mare, nu il pune in tarcul pentru caini mici din parc. Cel mai important, insa, este sa iti lasi catelul sa socializeze atunci cand este mic, pentru a se obisnui cu acest lucru si a nu deveni "salbatic".

Un caine strain iti musca sau zgarie animalul

Cel mai bine este sa il duci la medic pentru un vaccin preventiv, caci prin saliva sunt transportate foarte multe bacterii. Daca stii cine este stapanul cainelui, intreaba-l daca animalul sau are toate vaccinurile la zi, caz in care nu mai trebuie sa-ti faci griji.

Cainele isi face nevoile pe covorul prietenului tau

Daca te duci in vizita la un prieten si iti iei si prietenul necuvantator, este posibil ca acesta sa fie derutat de noua locuinta sau tu sa nu ii iei in seama semnalele, si astfel sa isi faca nevoile in casa.

Pentru a preveni asta, in cazul in care nu vrei sa iti intrerupi petrecerea pentru a scoate catelul la plimbare, ia cu tine un scutec special (paturica speciala absorbanta luata de la cabinetul veterinar), pe care sa il pozitionezi intr-un colt al camerei si care sa atraga cainele sa isi faca nevoile acolo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#animale companie sfaturi instruire, #animale companie rezolvare probleme, #animale companie antrenare, #animale companie dresajcatei nevoi locuri nepotrivite , #animale