Dupa uciderea leului Cecil, care a revoltat o lume intreaga, si unul dintre puii sai a fost omorat

Vineri, 21 Iulie 2017, ora 11:37
6880 citiri
Dupa uciderea leului Cecil, care a revoltat o lume intreaga, si unul dintre puii sai a fost omorat
Foto: Twitter/Lions of Hwange National Park

Unul dintre puii leului Cecil, ucis in 2015 de un vanator de trofee, a fost omorat in Zimbabwe, in circumstante similare.

Xanda, in varsta de sase ani, a fost ucis in afara Parcului National Hwange, in nord-vestul tarii, nu departe de locul in care a murit tatal sau, arata The Telegraph.

Angajatii parcului au stiut imediat ca s-a intamplat ceva, pentru ca leul purta la gat un dispozitiv de localizare, fiind monitorizat inca din luna octombrie a anului trecut. Din pacate, animalul petrecea multa vreme in afara parcului, unde era legal sa fie vanat.

Ceea ce s-a si intamplat. A fost rapus de un vanator de trofee al carui nume nu a fost facut public. Autoritatile au fost anuntate de catre Richard Cooke, cel care organizeaza partide de vanatoare in zona, pentru care oameni bogati din SUA, Marea Britanie, Germania sau Africa de Sud platesc zeci de mii de dolari. Acesta a vazut, dupa ce animalul a fost impuscat, ca avea un dispozitiv de urmarire.

"Vanatoarea a fost legala", a declarat Andrew Loveridge, de la Departamentul de Zoologie al Universitatii Oxford, care face parte din echipa care se ocupa cu instalarea dispozitivelor de urmarire la gatul animalelor din parc.

Legea spune ca poate fi vanat un leu atata vreme cat acesta se afla in afara parcului si are peste sase ani.

Pe viitor se doreste impunerea unei zone-tampon de cinci kilometri, imprejurul parcului, astfel incat animalele monitorizate care ies din rezervatie sa nu mai fie omorate accidental.

Xanda era fiul leului Cecil, ucis in 2015 de un dentist american, care ar fi platit pentru vanatoare circa 65.000 de dolari. Opinia publica a reactionat imediat atunci, mai ales ca leul a fost ademenit in afara parcului, pentru a fi omorat. Cecil, mandria rezervatiei, a fost atins de o sageata trasa dintr-o arbaleta si a murit abia in ziua urmatoare, cand vanatorul de trofee l-a impuscat.

Cecil, in varsta de 13 ani, era cunoscut si iubit in zona, fiind prietenos inclusiv cu oamenii.

Dupa acest incident, multi vanatori de trofee au evitat zona o vreme. Acum, insa, odata stinse ecourile scandalului, au inceput sa se intoarca.

Desi criticate aceste partide de vanatoare, banii astfel ajunsi in Zimbabwe sunt folositi pentru ingrijirea acestor parcuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fiu leu Cecil ucis Zimbabwe, #leu Xanda ucis vanator trofee, #cost partida vanatoare lei , #animale
Comentarii
Poza Jospsdulroshu
Jospsdulroshu
rank 1
Leul Senil shi puiul sau au fost omoratzi !