Fotografie rara: Un leu de mare prins in gura de o balena

Miercuri, 31 Iulie 2019, ora 12:07
13779 citiri
Fotografie rara: Un leu de mare prins in gura de o balena
Foto: Arhiva Pixabay

O imagine spectaculoasa si foarte rara - un leu de mare care a cazut accidental in gura larg deschisa a unei balene cu cocoasa - a fost surprinsa pe pelicula de un fotograf specializat in zoologie, care a considerat ca evenimentul reprezinta "un moment unic in viata".

Chase Dekker, care este si biolog marin, a realizat aceasta fotografie pe 22 iulie de pe o ambarcatiune ce lua parte la o expeditie de observare a balenelor din Oceanul Pacific, in largul golfului Monterey din California, informeaza AFP.

"Am vazut multe lucruri complet nebunesti, dar niciodata asa ceva", a declarat fotograful in varsta de 27 de ani, care a devenit pasionat de fotografierea animalelor din salbaticie in urma cu un deceniu.

El a explicat pe Instagram si in cateva interviuri ca in acea zi reperase un grup de balene cu cocoasa care vanau bancuri de ansoa.

La un moment dat, un leu de mare ghinionist care inota in apropiere nu a putut sa se indeparteze la timp si a sfarsit prin a ajunge in interiorul gurii uneia dintre balene. Actionand imediat butonul aparatului sau de fotografiat, Chase Dekker a imortalizat pe pelicula acea scena rara.

"Eram in extaz. Tocmai captasem in imagini un moment pe care nu il voi revedea, probabil, niciodata", a declarat fotograful.

Balena cu cocoasa, care se hraneste doar cu krill si cu pesti de dimensiuni mici, nu si-a inchis totusi maxilarele peste trupul impunatorului leu de mare, care a putut astfel sa scape nevatamat.

"Acel leu de mare a trait cu adevarat experienta lui Iona", a comentat Chase Dekker pe Instagram, facand trimitere la celebra poveste biblica a profetului cu acelasi nume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#leu mare gura balena, #leu mare balena , #animale