O ciudatenie de animal atrage sute de vizitatori in Florenta (Video)

Vineri, 01 Noiembrie 2013, ora 11:14
8174 citiri
O ciudatenie de animal atrage sute de vizitatori in Florenta (Video)
Foto: Actu Orange

Dragostea dintre masculul zebra Martin si femela magar Giada in romanticul oras Florenta a dat nastere unui pui de animal neobisnuit, numit de vorbitorii de limba engleza zonkey. Vedeta cu patru picioare atrage sute de vizitatori intr-o rezervatie pentru animale exotice.

La trei luni, Ippo este deja un star. Mai multe companii au dorit sa obtina drepturile de imagine, printre acestea aflandu-se si una producatoare de jucarii din plus ori chiar Disney, care doreste sa-l faca vedeta intr-un viitor film.

"Se intampla foarte rar ca un mascul zebra si o femela magar sa se imperecheze pentru reproducere", explica pentru AFP, citata de Actu Orange, Serena Aglietti, fiica proprietarului acestei rezervatii aflate in inima orasului Florenta, la doi pasi de monumente celebre.

Aceasta ferma gazduieste animale adoptate, adunate de la circ, intrate ilegal pe anumite proprietati sau de la oameni care n-au mai putut sa le tina. In prezent, ea numara 170 de animale, printre care camile, lame si porci vietnamezi.

Martin a fost adus aici dintr-un parc zoo falimentar, unde era maltrat. Acum un an, a sarit peste gardul tarcului, reusind sa deschida cu botul sau usa staulului magarilor.

Acolo s-a imperecheat cu Giada, o femela dintr-o specie protejata de magar din Amiata. Dupa 12 luni de gestatie s-a nascut puiul, povesteste Serena Aglietti: "Am vazut mai intai copitele negre, apoi picioarele dungate. Am ramas socata".

Zebroidul, cum este denumit oficial (incrucisarea dintre o zebra si orice alta cabalina), "a fost controlat de veterinari, nu are nicio problema de sanatate. Este inca alaptat, dar mananca si morcovi", a mai precizat Aglietti.

Cu corpul sau de culoare bej si picioarele in dungi alb-negru, Ippo atrage sute de vizitatori in aceasta "arca a lui Noe" florentina.

Ippo are caracteristicile unei zebre-magar, dar alte exemple de zonkey - unirea cuvintelor "zebra" si "donkey" - din lume, aflate in China, Japonia si Statele Unite, arata ca, pe masura ce cresc, animalele devin fie zebre, fie magari.

Potrivit lui Aglietti, abia in luna noiembrie se poate afla daca Ippo poate sa fie bun de reproducere sau nu. In cazul in care va fi fertil, nu se stie cu ce specie se va realiza imperecherea.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#incrucisare zebra magar, #Ippo zebroid Florenta, #pui parinti zebra magar, #incrucisare specii hibrizi , #animale