O plaja intreaga a fost inchisa in Franta din cauza unui delfin frustrat sexual

Miercuri, 29 August 2018, ora 07:23
22367 citiri
O plaja intreaga a fost inchisa in Franta din cauza unui delfin frustrat sexual
Foto: Arhiva Pixabay

Zafar, un delfin de 3 metri, era atractia unei plaje din vestul Frantei. Era locul sau de joaca de cateva luni. Prietenos, inota pe langa barcile oamenilor si uneori chiar lasa inotatorii sa se tina de el in timp ce inaintau in apa impreuna. O adevarata incantare. Pana intr-o zi.

Cum era de asteptat, la un moment dat i s-au dezvoltat si instictele sexuale. Si a inceput sa se frece de barci, de oameni, semn ca isi dorea mai mult decat o apropiere, arata Live Science. La un moment dat, chiar a ridicat o femeie din apa cu botul, iar alta data nu a lasat un inotator sa ajunga la tarm.

Delfinul nu devenise doar enervant, ci chiar periculos, in asa masura ca primarul orasului Landevennec a decretat ca ori de cate ori prezenta lui Zafar era confirmata, nimeni nu mai avea voie sa intre in apa. Si daca se intampla ca in apa sa fie cineva, nu avea voie sa se apropie mai mult de 50 de metri.

Chiar daca Zafar nu a fost foarte agresiv, exista temeri ca, fara sa vrea, poate face rau neintentionat oamenilor. Despre delfini se stie ca fac sex recreational, la fel ca oamenii, intreg anul, nu doar in perioada de imperechere, pentru a procrea. Cateodata, insa, energia sexuala se revarsa si asupra altor specii, inclusiv a oamenilor.

Iar Zafar nu e primul astfel de caz. In anii 60, NASA a finantat un experiment in cadrul caruia delfinii erau invatati sa emita sunete asemanatoare celor facute de noi si chiar sa invete engleza. Desi cei mai multi dintre oamenii de stiinta implicati in experiment lucrau ziua, unul dintre ei, Margaret Howe Lovatt, a decis sa faca un pas mai departe si sa locuiasca practic in laborator, cu un delfin numit Peter. In scurt timp, acesta a devenit intersat de ea din punct de vedere sexual, frecandu-si botul de genunchiul sau mana ei.

Cand cercetatorul a fost mutat intr-un alt proiect, intr-un alt laborator, delfinul Peter s-a sinucis, nemairespirand intentionat. Oamenii de stiinta au concluzionat atunci ca Peter a murit de "inima rea".

Citeste si Premiera: Doi delfini de Marea Neagra au fost inregistrati purtand o conversatie

A.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#delfini sex, #delfin frustrat sexual, #delfini viata sexuala, #delfini sex alte specii , #animale