Pestele nasos a fost votat cel mai urat animal din lume (Galerie foto)

Joi, 12 Septembrie 2013, ora 23:30
24128 citiri
Pestele nasos a fost votat cel mai urat animal din lume (Galerie foto)
Foto: animalzoo.ro

Pestele nasos, o creatura gelatinoasa, cu infatisare morocanoasa, a castigat din partea publicului titlul de cel mai urat animal din lume. Competitia a fost organizata de Societatea pentru Salvarea Animalelor Urate si s-a desfasurat la Festivalul Stiintei Britanice din Newcastle.

Societatea a desemnat acest peste drept mascota pentru o campanie menita sa atraga atentia asupra speciilor amenintate "din punct de vedere estetic", relateaza BBC.

Pestele nasos se afla in capul unei liste de animale urate ce mai include maimuta cu nas urias, testoasa cu nas de porc, broasca scrot si paduchele pubian.

Presedintele Societatii pentru Salvarea Animalelor Urate, biologul Simon Watt, a declarat ca spera ca prin aceasta campanie sa atraga atentia asupra amenintarii prin care trec aceste animale ciudate si minunate.

Pentru promovarea demersului sau, Simon Watt a cooptat comedianti, iar fiecare a creat un mesaj de campanie pe YouTube, pentru cate un animal. Pestele nasos a primit 10.000 de voturi din partea publicului.

Pestele traieste in largul coastelor Australiei si Tasmaniei, la adancimi intre 600 si 1.200 de metri, se hraneste cu crabi si homari, si este amenintat constant de activitatile de pescuit. Desi nu este comestibil, este adesea prins in plasele de pescuit.

Alte animale care se afla in topul animalelor urate sunt:

Kakapo, singurul papagal din lume care nu zboara. E o pasare care a evoluat intr-un mediu insular inchis unde nu a avut dusmani naturali. Acum insa, Noua Zeelanda, unde traieste, are populatii de mamifere care au decimat populatia de kakapo. Conform datelor, mai exista doar 126 de exemplare in prezent.

Axolotl reprezinta o specie de salamandre care nu cresc. Amfibianul traieste intreaga viata sub apa. Perpetua stare larvara a axolotlului ii permite sa isi refaca organele pierdute. Traieste doar in cateva lacuri din Mexic care au devenit foarte poluate in ultimii ani.

Broasca-scrot din lacul Titicaca traieste numai in acest lac din Muntii Anzi. Are un plaman slab dezvoltata si respira prin piele.

Maimuta cu nas proeminent - numai masculii au acest nas si se pare ca are functia de a-i face mai atractivi in ochii femelelor.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Peste urat nasos concurs, #cel mai urat peste concurs, #cele mai urate animale, #top animale urate lume , #animale