Povestea magnifica a lui Wojtek, ursul erou care a uimit intr-una dintre cele mai sangeroase lupte din istorie (Galerie foto)

Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 18:00
12722 citiri
Povestea magnifica a lui Wojtek, ursul erou care a uimit intr-una dintre cele mai sangeroase lupte din istorie (Galerie foto)
Foto: 9Gag

Sunt momente in viata cand irealul devine real si imposibilul nu mai inseamna nimic. Acest lucru a fost demonstrat de Wojtek, un urs care a depasit orice bariera pentru a deveni erou in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

In 1942, cand a fost gasit in Iran, Wojtek era doar un pui. A fost vandut soldatilor polonezi de un refugiat, iar de atunci viata sa a devenit demna de scenariul unui film, relateaza 9Gag.

Wojtek, care in limba poloneza inseamna "razboinicul zambitor", a fost crescut de soldati, fiind hranit cu lapte condensat dintr-o sticla goala de vodka, iar adesea a primit fructe, marmelada, miere. Cele mai fericite momente pentru el au fost cele in care era rasplatit cu bere, bautura sa preferata. Ca un soldat adevarat, Wojtek adora sa fumeze si sa manance tigari.

Povestea incredibila a unui cal de razboi: cum a salvat mii de soldati in Primul Razboi Mondial (Galerie foto)

Ursul devenise astfel mascota batalionului de lupta polonez, participand activ si la activatile de relaxare al soldatilor, cum ar fi wrestlingul, unde, in mod normal, era cel mai bun.

Legenda spune ca Wojtek devenise atat de disciplinat incat invatase si sa-si salute superiorii. Iar in fiecare deplasare obisnuia sa ia loc pe scaunul din dreapta soferului, socandu-i pe oamenii care il priveau.

Drama teribila care a facut inconjurul lumii: "Niciun animal nu trebuie tratat astfel" (Galerie foto)

Totusi, intrucat Marele Comandant Britanic nu tolera animalele, Wojtek a devenit oficial soldat al Armatei Poloneze. Devenit soldat cu drepturi si responsabilitati depline, Wojtek a ajuns astfel pe frontul de razboi.

Cel mai important rol l-a avut in lupta de la Monte Cassino, considerata una dintre cele mai sangeroase lupte din cel de-al Doilea Razboi Mondial. Aici, Wojtek a reusit sa-si impresioneze colegii, carand cutii cu munitie de la camioane pana pe front, desi acestea cantareau peste 100 de kilograme.

Lectia incredibila data de un american pe propriul copil: Sunteti spalati pe creier daca ma criticati! (Video)

Drept recunostinta pentru comportamentul sau, dupa aceasta lupta, insigna batalionului 22 de Artilerie, din care Wojtek facea parte, era simbolizata de un urs care cara amunitie.

Dupa terminarea razboiului, Wojtek a fost relocat in Scotia, alaturi de multi dintre colegii sai. Casa sa a devenit Gradina Zoologica din Edinburgh.

Imagini de senzatie: Reactia incredibila a unui bebelus in fata unui leu (Video)

Cei care l-au vizitat povestesc ca ursul se anima de fiecare data cand auzea limba poloneza, iar cele mai fericite momente pentru el erau cele in care era vizitat de fostii sai colegi. Acestia ii aruncau tigari, iar unii dintre ei intrau in cusca pentru a se lupta cu el.

Wojtek a murit in 1963, la varsta de 22 de ani. Considerat un erou al celui De-al Doilea Razboi Mondial, Wojtek are patru statui, in Polonia, Scotia, Anglia si Canada.

Scene fabuloase pe o plaja din Franta: "Ceva mai frumos n-ai vazut niciodata" (Video)

Imagini incredibile: Ce-a facut o femeie pentru cainele ei intrece orice imaginatie (Galerie foto)

Una dintre cele mai cunoscute specii de animale, pe cale de disparitie: Am facut o descoperire socanta (Galerie foto)

Imaginile care au impresionat milioane de oameni: cum reactioneaza un animal eliberat din captivitate (Video)

Imagini uluitoare din savana africana: "Toata lumea s-a oprit sa filmeze asta" (Galerie foto)

Foto: 9Gag

C.S.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#urs erou razboi mondial, #Wojtek urs erou, #poveste Wojtek urs erou , #animale