"Premii Oscar" pentru animale (Galerie foto)

Marti, 06 Martie 2012, ora 12:02
3787 citiri
"Premii Oscar" pentru animale (Galerie foto)
Foto: livescience

Unele animale sunt atat de deosebite incat, in opinia unora, ar merita si ceva distinctii, similare prestigioaselor premii Oscar poate, mai ales ca nu a trecut mult de la decernarea acestora, in 26 februarie.

LiveScience chiar a desemnat cativa "castigatori" din regnul animal, la cateva categorii prezente si la premiile Academiei Americane de Film.

1. Cele mai bune efecte vizuale

Castigator: caracatita Japetella heathi.

Aceasta caracatita de ape adanci are umitoarea capacitate de a se transforma din transparenta in pigmentata si invers. In conditii normale, ea este transparenta, insa, atunci cand zareste o lumina bioluminescenta de la un pradator, devine instantaneu pigmentata, pentru a se feri de acesta.

2. Cel mai bun mixaj de sunet

Castigator: Micronecta scholtzi.

Aceasta insecta, denumita popular si luntrasul de apa, are doar doi milimetri in lungime, dar este animalul care face cel mai mare zgomot din cate au fost inregistrate, raportat la marimea corpului, intrecand toate speciile marine si terestre in aceasta privinta.

Masculii de Micronecta scholtzi isi freaca organele genitale de abdomen pentru a produce un fel de cantec de imperechere. Intensitatea sunetului rivalizeaza insa cu acela al unei orchestre, ascultata de pe un scaun din primul rand.

3. Cel mai bun montaj de sunet

Castigator: delfinul.

Aceste mamifere marine reusesc sa mimeze sunetele scoase de alte specii. Recent, mai multi delfini captivi din Franta au fost surprinsi "vorbind" in "limbajul" balenelor, un limbaj pe care nu l-au auzit decat in inregistrarile puse la parcul acvatic unde isi duceau traiul.

4. Cea mai buna muzica

Castigator: balena cu cocoasa.

La aceasta categorie s-a urmarit desemnarea celei mai melodioase chemari, iar balena cu cocoasa a fost considerata cea mai deosebita in aceasta privinta, desi diversitatea balenelor este uimitor de mare, iar diferitele populatii au cantece diferite.

5. Cel mai bun machiaj

Castigator: pestele Stalix histrio.

Acesta este un pestisor care este capabil sa imite o caracatita, care, la randul ei, poate trece drept un peste! El a fost chiar fotografiat in timp ce se confunda cu unul din bratele caracatitei pe care o imita (Thaumoctopus mimicus). In plus, acesta chiar calatoreste alaturi de ea, pentru a fi mai protejat de pradatori.

6. Cele mai bune costume

Castigator: crevetele arlechin.

Crevetele arlechin a fost ales castigator la aceasta categorie datorita culorilor variate si intense pe care le afiseaza pe corp. El ar fi unul foarte potrivit pentru iubitorii de acvarii, daca nu s-ar hrani numai cu stele de mare, vii, astfel ca ar fi foarte dificil de ingrijit.

7. Cel mai bun actor/Cea mai buna actrita in rol secundar

Castigator: serpii cu clopotei.

Acestia par destul de distanti si retrasi, insa noi cercetari arata ca ei sunt, de fapt, mult mai sociabili decat par, intrecand in ciudatenie comportamentul pestilor guppy, ale caror femele se "bat" pentru masculi.

8. Cel mai bun actor in rol principal

Castigator: dropia houbara.

La aceasta categorie s-a urmarit cel mai frumos comportament masculin de imperechere, iar castigatoare a fost aleasa dropia houbara, aceasta intrecand paunul, care isi etaleaza frumoasa coada, si pasarea colibri, care descrie cercuri cu coada lunga pentru a-si impresiona partenera.

Masculii de dropie houbara alearga nebuneste atunci cand vor sa atraga atentia unei femele, facand ca penele albe pe care le poseda sa se infoaie si sa le acopere capul, astfel ca ei nici macar nu vad prea bine pe unde alearga.

9. Cea mai buna actrita in rol principal

Castigatoare: Wilson's Pharlarope.

Aceasta este o specie de pasari marine, iar femelele joaca rolul masculilor atunci cand vine vorba de imperechere, adica ele sunt cele care fac "primul pas": isi infoaie penele pentru a ispiti masculii. Iar odata ce isi gasesc un partener il apara cu mult zel, protejand si teritoriul din jurul cuibului in care isi cresc puii.

10. Cea mai buna imagine

Castigator: rechinul "ciclop".

Creatura din imagine pare a fi un rechin ciclop, dar este de fapt un fetus scos din burta unei femele de rechin-taur, care a fost capturata in California, in 2011. Fetusul suferea de o anomalie foarte rara si de aceea avea un singur ochi. Acest "premiu" s-a acordat pentru cea mai ciudata, dar impresionanta poveste a anului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#animale ciudate, #animale Oscar, #animale infatisare ciudata, #animale comportament bizar, #ritualuri imperechere animale , #animale