Presimtirile animalelor sunt mai bune ca ale noastre

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 22:36
4460 citiri
Presimtirile animalelor sunt mai bune ca ale noastre

O serie de fapte au confirmat, in timp, ca animalele dispun de un simt care ne lipseste noua, oamenilor, si de la care primesc semnale bizare, ca dintr-o dimensiune paranormala.

Sunt atat de multe marturiile privind agitatia animalelor in preajma cutremurelor, incat n-ar fi corect sa le trecem pe seama prejudecatilor sau sa le tratam cu usurinta.

Mai curand, trebuie sa admitem ca unele fiinte dispun de un al saselea simt, prin care percep fenomene propagate mult mai rapid decat unda de soc insasi, desi au fost generate odata cu aceasta.

Exista insa si cazuri cand unele animale, indeosebi cainii si pisicile, isi manifesta nelinistea chiar si inainte de momentul cand insasi unda de soc s-a declansat in epicentru, deci inainte de a se fi propagat orice semnal.

Plastic vorbind, simtul nu-l avertizeaza pe animal in sensul "fii atent, ca s-a produs ceva", ci in sensul "fii precaut, ca se va produce ceva ce nu s-a intamplat inca".

Nu este lipsit de interes cazul cutremurului care a avut loc pe 5 septembrie 1948, la Ashhabad. In preajma evenimentului, toti cainii din localitate au inceput sa latre intr-un vacarm general.

Dar, cu mult inainte de acest cor al latraturilor, una dintre familii s-a pomenit trezita de caine, care incerca sa tarasca afara din locuinta toti membrii ei. Acestia n-au inteles mesajul si nu i-au dat atentie.

Mult mai tarziu, cand a inceput agitatia generala canina, cainele a revenit, ca si cum ar fi fost din nou atentionat de cineva, a devenit mai insistet, iar familia a cedat, parasind locuinta.

Abia atunci s-a declansat cutremurul, care a determinat prabusirea locuintei respective, dar si alte distrugeri in oras, soldate cu 167.000 de victime.

O pisica de rau augur

O situatie si mai ciudata a fost inregistrata intr-un azil de batrani din Rhode Island (SUA). Timp de mai multi ani, o pisica isi facuse obiceiul sa se aciuiasca in patul unuia din cei azilati.

Initial, faptului nu i s-a acordat atentie, dar, cu timpul, s-a observat ca persoana aleasa de pisica a decedat in zilele urmatoare.

S-a crezut ca pisica intuieste evolutia unei boli, dar cercetatorii au ramas consternati cand au constatat ca pisica a "prezis" un deces survenit prin accident si nu urmare a starii de sanatate.

Pot sti animalele cand decoleaza avioanele?

In timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, multa lume a semnalat ca atat pisicile, cat si cainii dadeau semne de agitatie cu un oarecare timp inainte de a se declansa bombardamentul aerian.

Fireste, se poate spune ca animalul avea receptori capabili sa simta momentul cand avioanele inamice decolau de la baza lor, dar este foarte greu de presupus ca asemenea receptori primeau semnale de la sute sau mii de kilometri, iar ele specificau clar in ce directie porneste escadrila de bombardiere.

Caracatita oracol si elefantul vizionar

Exista insa situatii si mai bizare. Este cunoscut cazul unei caracatite denumite "Paul", instalata intr-un acvarium din Oberhausen, Germania. Carcacatita a prezis cu precizie rezultatele Campionatului Mondial din Africa de Sud, dar si ale altor intreceri sportive, dupa felul cum musca dintr-o nada ce i se oferea.

Caracatita a murit in anul 2010, fara ca expertii sa fi intreprins cercetari cu privire la extraordinara ei capacitate de prezicere.

Asa cum informeaza portalul infoniac.ru, in prezent exista in Germania un elefant, numit Nelly, care, tot prin modul cum reactioneaza la o momeala, a reusit sa prezica foarte corect rezultatele unor meciuri.

Cel mai notoriu este cel de la sferturile de finala ale Cupei mondiale pentru femei, unde echipa Germaniei a pierdut in confruntare cu cea a Japoniei, exact asa cum a "prezis" Nelly si cum nu banuia nimeni.

Probabil ca adevarul e la mijloc

S-ar parea ca problema trebuie impartita in doua. Una este cea a fenomenelor naturale, cum sunt cutremurele si alte catastrofe, fata de care animalele prezinta un simt ancestral neinteles de noi.

Cea de a doua are la baza fapte fara nicio legatura cu natura sau cu simturile. Prin faptul ca prezicerile privesc meciuri, adica afaceri cu mize mari la mijloc, intuitia ne face sa gandim ca aici este spatiu pentru multe aranjamente de culise.

Numai extraordinara mediatizare a caracatitei Paul, in prezent decedata, ma face sa folosesc sintagma eleganta "aranjamente de culise" si nu jargonul vulgar "simple escrocherii".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#caini cutremur, #pisica moarte, #caracatita Paul, #elefant rezultate meciuri , #animale