Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Primele fotografii in 23 de ani cu cainele cantaret de Noua Guinee, in salbaticie

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 13:54
5097 citiri
Primele fotografii in 23 de ani cu cainele cantaret de Noua Guinee, in salbaticie

Despre cainele cantaret de Noua Guinee, o faptura timida, oamenii de stiinta spuneau, in 2008, ca ar fi disparut in salbaticie. In captivitate mai traiesc doar 200 de exemplare. Nici nu e de mirare ca se stiu atat de putine detalii despre aceasta specie.

Insa o plimbare pe teritoriul lor, in salbaticia din vestul isulei Noua Guinee, arata ca aceasta specie isi canta in continuare cantecul distinct, neauzita de civilizatie. Un turist care s-a aventurat in regatul cainilor cantareti, condus de mai multi bastinasi, a avut sansa unica, neconstientizata pe moment, de a vedea un astfel de exemplar, realizand cateva instantanee care recent au fost date publicitatii.

Grupul se afla intr-o vale, admirand piscurile muntilor, inalte de 4.000 de metri, cand ghidul a soptit, la un moment dat, "caine", isi aminteste Tom Hewitt, cel care instinctiv a pus mana pe aparatul de fotografiat.

Instantaneele realizate de acesta sunt primele in 23 de ani cu cainele cantaret in salbaticie, dovedind astfel ca specia a supravietuit, relateaza Environmental Graffiti.

Acest caine are radacini atat de vechi incat nu sunt putini cei care spun ca e o fosila umblatoare. Inrudit indeaproape cu cainele dingo din Australia, cainele cantaret de Noua Guinee are insa cateva trasaturi distincte, care il fac special. O particularitate a gatului il ajuta sa scoata sunetele caracteristice. Varietatea acestora e foarte mare, putand aduce a triluri, semanand uneori chiar cu torsul pisicii. Cat despre strigatul sau tanguitor, acesta seamana atat cu urletul unui lup, cat si cu "cantecul" balenei.

Prin venele acestui caine curge un sange care contine doua enzime ce se mai regasesc doar la coioti si unele vulpi. Aceasta specie are o coloana vertebrala extrem de flexibila si articulatii elastice, astfel incat miscarile sale sunt fluide, aproape de pisica. In mod neasteptat, cainele se catara cu mare usurinta in copaci.

Se stie foarte putin despre exemplarele care traiesc in salbaticie tocmai pentru ca insula unde-si varsa oful, cantand, a doua cea mai mare din lume, este putin populata, terenul fiind accidentat. A ajunge in locul in care traieste nu e deloc simplu. O astfel de drumetie dureaza zile bune, presupunand escaladarea muntilor, pe poteci inguste.

Traieste la altitudini de peste 1.200 de metri, pana la 3.000 de metri, fiind una dintre cele doua specii de caini care pot supravietui la o astfel de inaltime.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#caine cantaret Noua Guinee, #caine canta Noua Guinee, #caine cantaret imagini , #animale