Solidaritate incredibila dupa uciderea leului Cecil

Miercuri, 05 August 2015, ora 20:08
3195 citiri
Solidaritate incredibila dupa uciderea leului Cecil

Un apel pentru donatii dupa uciderea leului Cecil in Zimbabwe de catre un dentist american a condus la strangerea a mai mult de jumatate de milion de lire sterline, a anuntat marti unitatea de cercetare si conservare a faunei salbatice a Universitatii Oxford.

Aceasta unitate, care a plasat un colier GPS in jurul gatului leului Cecil in anul 2008 pentru a colecta informatii cu privire la stilul de viata al leilor si al longevitatii acestora, a primit din donatii peste 500.000 de lire sterline (785 de mii de euro) in cursul saptamanii trecute, informeaza AFP.

"Datorita generozitatii incredibile a acestor donatori, ne vom stradui sa conservam leii la (rezervatia) Hwange (Zimbabwe) si in tarile vecine", a declarat profesorul David Macdonald, fondator si director al unitatii de cercetare.

Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea

Walter Palmer, un bogat stomatolog american din Midwest, a provocat un val de indignare in intreaga lume ucigandu-l la 1 iulie anul acesta pe leul Cecil, un leu mascul de 13 ani remarcabil pentru coama sa neagra, in marea rezervatie de la Hwange.

Palmer a spus ca si-a dat seama ca este vorba despre un specimen protejat dupa ce animalul murise si s-a apropiat de el, moment in care a descoperit colierul GPS.

Donatiile primite de unitatea de la Universitatea Oxford vor servi la formarea personalului din rezervatiile naturale din Zimbabwe, pentru finantarea patrulelor impotriva vanatorii ilegale si a unor noi coliere GPS pentru urmarirea leilor.

Ucigasul leului Cecil este "Satana": Internautii si celebritatile il linseaza online pe dentistul american

"Cred ca mobilizarea mondiala in jurul istoriei lui Cecil transcende destinul tragic al unui leu si arata ca oamenii sunt preocupati de prezervarea naturii si doresc ca aceasta sa reflecte modul in care se comporta umanitatea cu natura in secolul al XXI-lea", a constatat dl Macdonald.

Dupa protestele in legatura cu moartea leului Cecil, Zimbabwe a anuntat restrictii imediate asupra marii vanatori (lei, elefanti, leoparzi), acum interzisa in apropierea rezervatiei de animale din Hwange.

Citeste si:
Planul liberalilor pentru învestirea noului guvern Ciucă. Ce important minister este promis UDMR-ului
Planul liberalilor pentru învestirea noului guvern Ciucă. Ce important minister este promis UDMR-ului
Planul liberalilor de a învesti un guvern minoritar PNL-UMDR, susţinut de grupul minorităţilor naţionale, va presupune negocierea cu fiecare parlamentar, în condiţiile în care le lipsesc...
Ludovic Orban și-a anunțat retragerea din grupul parlamentar liberal: ”PNL trebuie să se întoarcă cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni” VIDEO
Ludovic Orban și-a anunțat retragerea din grupul parlamentar liberal: ”PNL trebuie să se întoarcă cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni” VIDEO
Fostul președinte PNL, liberal Ludovic Orban, fost preşedinte al Camerei, şi-a anunţat marţi, 26 octombrie, în plen retragerea din grupul deputaţilor PNL, decizia în acest sens fiind luată...
Sursa: AGERPRES
Comentarii
Vintage
rank 5
Eu ma-ntreb ce s-ar fi intamplat daca un dentist rus facea asta?
cucubaul
rank 1
sunt periculosi dentisti astia