Un rechin-balena a fost fotografiat in premiera incercand sa se imperecheze si esuand lamentabil

Miercuri, 03 Iulie 2019, ora 07:39
12895 citiri
Un rechin-balena a fost fotografiat in premiera incercand sa se imperecheze si esuand lamentabil
Foto: Tiffany Klein/Ningaloo Aviation

Ai crede ca e simplu sa zaresti un rechin-balena care se imperecheaza, din moment ce e una dintre cele mai mari creaturi de pe Terra. In realitate, insa, nu exista nicio filmare sau fotografie care sa surprinda un astfel de moment.

Cineva, insa, a fost foarte aproape sa surprinda un astfel de moment. Foarte aproape, pentru ca masculul care se afla in atentia obiectivului nu a reusit sa se imperecheze, arata Science Alert.

Concret, un pilot care zbura peste reciful Ningaloo, in Australia, a zarit un rechin-balena lung de circa 9 metri si i-a atras atentia felul haotic in care acesta inota. Ulterior, Tiffany Klein si-a dat seama de ce se comporta vietatea asa. In apropiere se afla o femela din aceeasi specie si, probabil, incerca sa-i atraga atentia.

La un moment dat, masculul este vazut intorcandu-se pur si simplu cu burta in sus, pregatindu-si cele doua penisuri - in fapt pterigopode, organele sale copulatoare, folosite pentru transferul de sperma in corpul femelelor. Numai ca femela, probabil mult mai mica, nu inca matura din punct de vedere sexual, nu este interesata.

Foto: Tiffany Klein/Ningaloo Aviation

Aceasta pur si simplu il ignora, cautand mai departe de mancare.

Chiar daca nu a fost filmat sau fotografiat un moment al imperecherii propriu-zise, este vorba despre imagini valoroase, surprinse, de asemeni, tot pentru prima oara. Actul sexual la aceasta specie pune oamenilor de stiinta suficiente intrebari si in prezent.

Vezi si O balena ce ar putea fi spion a fost depistata in apele norvegiene (Video)

A.P.

#rechin balena imperechere, #rechin balena sex, #imperechere balene, #imperechere rechini , #animale