Vacanta in strainatate? In ce conditii poti lua cu tine cainele sau pisica

Luni, 17 Iunie 2013, ora 08:00
28208 citiri
Vacanta in strainatate? In ce conditii poti lua cu tine cainele sau pisica

Vacanta bate la usa si daca ai planuit sa mergi peste hotare cu tot cu pisica ori cainele pe care nu vrei sa le lasi la mama, vreo prietena sau la pensiune, trebuie sa stii ca legislatia difera de la o tara la alta.

Prin urmare, ai face bine sa te informezi, mai ales ca exista tari care interzic aducerea anumitor specii pe teritoriul lor.

Potrivit legilor Uniunii Europene in ceea ce priveste transportul animalelor peste hotare, nu poti lua mai mult de cinci animale atunci cand treci granita. Daca poti dovedi ca mergi la o competitie, expozitie sau un eveniment sportiv sau de alt fel, nu intri sub incidenta legii mentionate mai sus, conform National Geographic.

In ceea ce priveste transportul animalelor cu avionul, aceasta este o calatorie riscanta pentru necuvantatoare, avertizeaza reprezentantii Humane Society din Statele Unite ale Americii, pentru ca dispozitivul de bagaje al unei aeronave este intunecat, zgomotos, iar temperatura si presiunea nu sunt reglate la fel de bine ca in cabina pasagerilor.

Fiecare stat are propriile sale legi in ceea ce priveste aducerea animalelor pe teritoriul lui, scopul fiind protectia impotriva bolilor si a speciilor invazive.

Daca nu aduci animale exotice (maimute, feline sau anumite reptile), al caror transport pe teritoriul unei tari implica mai multe obstacole impuse de legislatie, nu vei avea nevoie de vreun permis oficial.

Toate tarile insa cer ca animalele care intra pe teritoriul lor sa aiba facute vaccinurile de baza si dovada oficiala ca starea de sanatate a acestora este buna. In cele mai multe cazuri, animalele au nevoie si de un microcip pentru a dovedi ca au identitatea respectiva.

Unele tari cer chiar folosirea pasapoartelor pentru animale. Iata care sunt principalele cerinte ale statelor in ceea ce priveste aducerea animalelor pe teritoriul lor. Aceste reguli se aplica animalelor de casa obisnuite, precum cainii si pisicile:

Tarile Uniunii Europene au impus regula unui numar maxim de cinci animale care pot fi transportate. De asemenea, se mentioneaza ca animalele trebuie sa fie "ascultatoare".

Animalele trebuie sa fie vaccinate impotriva turbarii numai dupa ce li s-a plasat un microcip, si nu inainte. Daca animalul este vaccinat inainte de plasarea microcipului, vaccinul trebuie refacut.

Marea Britanie: animalele trebuie sa fie vaccinate impotriva turbarii si, cu trei luni inainte de calatorie, trebuie sa li se faca analize de sange din care sa reiasa ca nu prezinta niciun semn de boala.

Egipt: chiar daca se dovedeste ca animalul este intr-o stare de sanatate perfecta, trebuie ca stapanul sa se ocupe de el (sa il tina in grija sa) in primele trei luni petrecute in aceasta tara. In acelasi timp, nu sunt acceptate pasarile, cu exceptia puilor, care trebuie totusi sa indeplineasca anumite norme legate de sanatate.

Coreea de Sud: aici se aplica aceleasi reguli ca si in alte tari, insa trebuie sa se tina cont de un detaliu important, legat de certificatul de sanatate oficial. Acest document trebuie sa fie emis de un doctor veterinar din tara de provenienta, insa trebuie ca scrisul sa fie in engleza sau in coreeana.

Statele Unite ale Americii: rozatoarele africane si zibetele nu pot intra in SUA, fiind considerate posibile focare de infectie. Ca o ciudatenie, nu se poate intra in tara nici cu suveniruri din piele de capra (precum tobele din Haiti), pentru ca acestea au fost asociate cu antraxul.

Noua Zeelanda: pentru a aduce un animal in aceasta tara de altundeva decat Australia e nevoie de un permis de import. Animalul va sta in carantina cel putin zece zile.

Anumite rase de caini nu au voie in Noua Zeelanda, aici intrand pit bull terrierul, Dogo Argentino, cainii din rasa japoneza Tosa si Fila Brasileiro. In niciun caz nu se poate intra cu un sarpe in aceasta tara. In Noua Zeelanda nu exista specii de serpi native, fiind interzis sa ai un astfel de animal de casa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#animale calatorie avion, #transport animale peste granita, #legi transport animale strainatate, #vacanta animale strainatate acte, #legislatie calatorie animale peste granita , #animale