Sfaturile specialistilor in alegerea mobilierului de baie

Advertorial
Miercuri, 17 Februarie 2021, ora 18:05
6011 citiri
Sfaturile specialistilor in alegerea mobilierului de baie

Un proiect reusit de amenajare a baii implica, printre altele, si o alegere inspirata in materie de mobilier de baie.

Calitatea materialelor alese

De cele mai multe ori, insa, persoanele care demareaza un astfel de proiect neglijeaza tocmai importanta pe care o are mobila pentru baie si astfel ajung sa achizitioneze corpuri de mobilier nepotrivite in raport cu tonalitatea stilistica a incaperii, cu dimensiunile incaperii sau realizate din materiale de calitate indoielnica.

Pentru a evita sa ajungi in aceasta situatie este suficient sa tii cont de cateva sfaturi esentiale, pe care le prezentam pe larg in cele ce urmeaza.

Asa cum aminteam anterior, unul dintre cei mai importanti factori de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un mobilier de baie / o mobila pentru baie este calitatea materialelor.

De calitatea materialelor din care este realizata mobila pentru baie aleasa va depinde atat rezistenta, cat si durata de viata a acesteia, asa ca nu ar trebui sa iei o decizie finala inainte sa analizezi optiunile prezente pe piata si avantajele/dezavantajele acestora.

Dimensiunile spatiului disponibil

Daca o baie de dimensiuni mari poate oferi multiple posibilitati de amenajare, un spatiu mai mic iti va pune la incercare imaginatia: va trebui sa creezi spatii suficiente de depozitare fara a da impresia ca baia este prea aglomerata, sa folosesti o cromatica potrivita, sa utilizezi sursele de lumina pentru maximiza impresia de volum etc.

Asadar, este bine ca atunci cand ai decis ca iti face cu ochiul un anume tip de mobilier de baie sa te asiguri ca acesta este potrivit pentru spatiul pe care il ai la dispozitie.

Stilul si tonalitatea cromatica a incaperii

O mobila pentru baie trebuie sa se integreze perfect in tonalitatea cromatica a incaperii. Cu alte cuvinte, trebuie sa optezi pentru un mobilier de baie in culori complementare sau, in cazul in care iti place sa experimentezi, poti alege si o mobila pentru baie in culori diametral opuse, indraznete, care sa puna in valoare anumite elemente din incapere.

La fel stau lucrurile si in cazul stilului baii: daca ai ales, de exemplu, ca stilul dominant sa fie minimalist, ar fi ideal ca si mobilierul sa reflecte ideea de minimalism.

Tipul de mobilier ales

Cele mai des intalnite modele de mobilier de baie sunt cele compuse din dulap pentru lavoar, dulap cu oglinda si dulap coloana sau dulap vertical. Pe langa mobila de baie, daca dimensiunile spatiului disponibil ingaduie acest lucru, mai poti monta si alte elemente care pe parcurs se pot dovedi foarte utile, precum rafturi, polite, dulapuri suspendate etc.

De asemenea, este bine sa stii ca, in functie de montaj, vei avea de ales intre un mobilier cu montaj pe pardoseala, cu montaj suspendat sau mixt. Alegerea in acest caz trebuie facuta doar dupa ce analizezi avantajele si dezavantalele fiecarui tip de mobilier in parte.

Bugetul disponibil

Un alt element de care trebuie sa tii cont este bugetul pe care l-ai alocat proiectului de amenajare/reamenajare. Va trebui sa te asiguri ca alegi cel mai bun raport calitate-pret, cu alte cuvinte sa cauti cel mai bun mobilier de baie pe care il gasesti disponibil in segmentul de preturi pe care le poti accesa.

Favorizarea pretului in detrimentul calitatii va conduce la cumpararea unui mobilier de baie realizat din materiale de calitate indoielnica, iar costurile derivate din reparatiile ulterioare sau din inlocuirea completa a acestuia ar putea sa fie mai mari decat economiile facute cu ocazia achizitiei initiale. Asadar, este bine sa nu incerci sa faci rabat de la calitate si sa incerci sa gasesti cel mai bun raport calitate-pret.

In concluzie, acestea sunt principalele aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand achizitionezi un mobilier de baie.

Nu in ultimul rand, nu uita ca inainte sa alegi intre mobilier suspendat si stativ este recomandat sa verifici rezistenta peretilor, pentru a putea avea siguranta ca acestia vor putea sustine greutatea.

De asemenea, nu neglija masurarea distantei dintre spatiile in care intentionezi sa amplasezi piesele de mobilier si ferestre, usi sau diverse alte spatii de depozitare: astfel vei reusi sa eviti o problema foarte frecventa, ciocnirea usilor la deschidere.

Acestea fiind spuse, iti dorim sucees cu proiectul de amenajare sau reamenajare si te asteptam in sectiunea de comentarii cu rezultatul "instagramabil"!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#amenajare baie, #design baie, #mobilier baie , #baie