5 motive pentru care barbatii se tem de casatorie

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 22:53
8032 citiri
5 motive pentru care barbatii se tem de casatorie
Foto: Arhiva

Barbatii evita de multe ori intr-o relatie sa faca urmatorul pas, cel de a-si cere partenera de sotie. La baza acestei ezitari sta o teama irationala de "ideea de casnicie". Probabil nici ei nu pot explica ce ii sperie atat de mult in urmarea acestui pas, caci motivele invocate de acestia sunt adesea banale.

Iata cateva posibile explicatii pentru aceasta teama, prezentate de Cracked.com.

1. Influenta sociala

Se pare ca barbatii sunt influentati de conceptul comun privind ideea de a fi casatoriti. Practic, exista un curent general in randul populatiei masculine prin care acestia evita discutiile despre casatorie, fac glume pe baza acestui subiect sau chiar discrediteaza institutia mariajului.

Pe masura ce barbatii se cufunda in curentul acesta general, ei incep sa adopte mesajul trasmis si chiar sa il promoveze in continuare.

2. Nuntile scumpe (opulenta promovata in mass-media)

Este posibil ca un barbat sa nu faca marele pas pentru ca nu are o situatie financiara stabila si considera ca nu ii poate oferi viitoarei mirese ceea ce merita.

Chiar daca barbatii nu gasesc nicio justificare pentru cheltuielile mari, pregatirile de tot felul, alergatura dupa cele mai frumoase marturii sau cele mai impresionante aranjamente florale, rochia de mireasa unica, ei accepta tacit corvoada pregatirilor, de dragul partenerei.

Pentru un barbati nu exista vreo explicatie care sa-i linisteasca complet si sa justifice suma uriasa cheltuita pentru o ceremonie ce dureaza doar cateva ore.

Nici mass-media nu face front comun cu sotul incorsetat financiar, deoarece sunt tot mai des promovate nuntile fastuoase, cu locatii inedite si cadouri scumpe.

3. Raportarea la trecut

Revistele cu specific feminin perpetueaza credinta generala ca barbatii sunt interesati doar de sex, fara a acorda o prea mare importanta angajamentelor. Desi exista si astfel de specimene, nu aceasta e regula.

Barbatii sunt de cele mai multe ori tributari unui anumit gen de relatie, astfel incat ei se asteapta la acelasi traseu. Daca in relatia trecuta totul s-a raportat la intalniri, obligatii si apoi despartire, ei nu vor cunoaste alt deznodamant.

Firesc, isi vor pune intrebarea cum se va termina si aceasta relatie, fara sa ia in calcul planurile de a construi un viitor comun cu actuala partenera.

4. Teama de divort

Chiar daca cel vizat nu a trecut el insusi printr-un divort ,nesiguranta si modelele negative din jurul sau il fac sa isi puna serioase probleme cu privire la siguranta casniciei. Nimeni nu are certitudine ca totul va fi bine in viitor.

Chiar si modelul parintilor poate influenta un barbat in bine sau in rau, intrucat acesta considera fie ca doar prin casnicie te poti implini cu adevarat, fie ca nicio casnicie nu aduce ceva bun.

Trebuie subliniat ca orice actiune implica riscul insuccesului, dar pe de alta parte succesul poate fi obtinut prin risc si efort sustinut.

5. Subminarea autoritatii si teama ca spatiul intim sa nu fie invadat

De multe ori barbatii se simt ca le este invadat spatiul personal si este posibil, sa nu fie pregatiti pentru o astfel de situatie.

Nici ideea ca totul va deveni "al nostru" si nu mai e "al meu" nu este una prea placuta. Aceasta nu inseamna nici pe departe egoism sau materialism, ci este o reminescenta a sentimentului de suprematie, de a fi cel care conduce si detine autoritatea.

A imparti viata cu cineva inseamna a imparti obiceiurile zilnice, atentia, problemele, satisfactiile si chiar si bunurile materiale.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#nunta barbat, #cerere casatorie, #frica nunta , #barbati
Comentarii
Poza EXECUTORPOLITIC
EXECUTORPOLITIC
rank 2
Poza mc.iohmaain
mc.iohmaain
rank 1
Sariti cu creionul rosu la corectat si cu injectivele de rigoare