Si daca standardele de frumusete ar fi impuse de femei barbatilor?

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 18:12
7889 citiri
Si daca standardele de frumusete ar fi impuse de femei barbatilor?

Femeile isi pun viata in slujba incercarii de a atinge frumusetea ideala. Chiar daca nu ajung la ea, isi pierd mare parte din timp incercand si uneori inotand in frustare. Ce-ar fi daca lumea in care am trai ar impune barbatilor aceleasi standarde de frumusete cerute acum doar femeilor?

Asta ar insemna, bineinteles, ca femeile ar fi regine, presedinti, sefi si, prin urmare, arbitrii frumusetii. Ar fi o lume unde femeile superficiale ar impune standardele de atractivitate, iar barbatii n-ar avea altceva de facut decat sa se supuna.

Ar fi o lume in care barbatilor urati le-ar fi aproape imposibil sa obtina o intalnire ori o promovare, iar toate acestea s-ar intampla in timp ce femeile s-ar intalni intr-un local si s-ar ghiftui cu bere, servita numai de barbati cu pectorali perfecti si bicepsi de marimea unui grepfrut, care ar sti sa zambeasca frumos pentru bacsisul varat te miri unde.

Nici la TV n-ar exista tipi chei, in varsta sau cu burta. Saloanele de infrumusetare ar fi impanzite de barbati care incearca sa-si descopere frumusetea adanc ascunsa, dand la o parte grasime, par si tot ce ar opri-o sa iasa la suprafata. Ar face intalniri pe teme de slabit si eforturi fantastice pentru a obtine torsul bine sculptat iubit de stapane.

Scenariul e imaginat de Newsweek, care ii trece pe barbati, fie si doar gratie imaginatiei, prin toate chinurile prin care femeile, mai masochiste de fel, se supun fara a cracni in viata reala.

Ia un grup de barbati de la munca sau pe vecinii de la bloc, de pilda, si spune-le cam ce-ar trebui sa faca in lumea condusa de femei.

Epilat antebrat saptamanal

Mainile sunt de-a dreptul "gresite" daca nu sunt epilate. Asa a evoluat moda: de la picioarele epilate, s-a ajuns si la brate. Cei care nu vor sa se supuna vor purta haine cu maneca lunga - pentru ca eticheta cere maini epilate -, asudati si neintelesi.

Cand insa nevoia de a avea o pereche va fi mai puternica decat convingerile proprii legate de frumusete, vor merge la salon si se vor supune canoanelor, pentru a fi siguri ca vor fi acceptati de o femeie.

Sigur, ar putea sa aleaga "abstinenta" si sa apara la serviciu cu mainile paroase. Dar situatia ar fi privita la fel, si ar avea aceleasi implicatii, ca si in cazul celei in care o femeie neepilata pe picioare vine, in fusta scurta, la o sedinta a companiei. Doar pentru ca are convingerile proprii.

Scunzii ar purta tocuri

Orice barbat mai scund de 1,75 metri - iar aici femeile chiar sunt generoase - nu ar trebui sa se simta confortabil in aceasta lume in care revistele si televiziunile promoveaza doar barbatii inalti. Drept urmare, ar trebui sa poarte tocuri. Si, din nou, un barbat ar putea refuza, insa va avea de suferit cand va vedea ca restul barbatilor sunt toti inalti, chiar daca gratie tocurilor.

Transplantul de par

In lumea in care femeile fixeaza sabloanele, nu exista barbati care chelesc sau cu par prea rar. Exista doar barbati care poarta palarie sau care au fost indeajuns de intelepti incat sa-si faca transplant de par. Cei cu par prea rar vor avea la indemana extensiile si vor afla totul despre afectiunile ce pot urma de la purtarea frecventa a acestora.

Chiar si asa, saloanele vor fi pline de barbati care incearca sa intre in gratiile stapanelor, facand tot posibilul pentru un par des. Unii vor spune ca nu o fac pentru ele, ci pentru ei insisi.

Par vopsit

In aceasta lume imaginara, nici barbatii carunti nu au ce cauta. Femeile, in schimb, pot sa isi lase parul sa albeasca in voie, pentru ca lumea va spune ca arata mai intelepte, mai sexy, mai distinse.

In ceea ce priveste barbatii, acest lucru nu poate fi valabil. Asa ca barbatii care nu vor sa fie perceputi ca fiind trecuti sau in afara ariei de joc ori chiar se lupta sa fie in continuare perceputi ca fiind atragatori de catre sotii vor da fuga in pauza de masa pentru a rezolva problema.

Exercitii pentru burta si abdomene

Pentru ca moda in lumea in care femeile dicteaza sabloanele e ca barbatii sa poarte tricouri stramte, ca o a doua piele, barbatii sunt obsedati sa aiba abdomenul plat.

Iar cei de varsta mijlocie vor face eforturi aproape supraomenesti pentru ca stomacul sa nu-i tradeze. Vor fi tristi in tricourile ce nu le pot ascunde colaceii sau vor purta tricouri vesele, cu mesaje hazlii, care nu-i vor face sa para decat demodati, neadaptati. Bineinteles ca vor pierde teren in fata junilor, care vor fi preferatii femeilor.

Unii barbati din aceasta lume s-ar putea rascula, intreband cu voce tare: "De ce nu ne pot iubi femeile pentru ceea ce suntem sau pentru bani sau pentru succes, si nu pentru parul des ori umerii lucrati?"

Iar femeile vor da din umeri, replicand: "Nu ne putem abtine! E vorba de biologie si evolutie". Cateodata, cativa barbati deloc atractivi isi vor face loc in aceasta lume. Chiar unii oameni de televiziune ce se indreapta cu pasi repezi spre 50 de ani vor fi acceptati - dar acestia sunt intr-adevar cei foarte talentati.

Si ar exista, bineinteles, tipul acela maruntel, cu sezut plat, care n-ar putea umbla in public fara tricoul cu muschi. De altfel, nimeni nu i-ar invinovati nevasta penru ca l-a inselat.

Si tot barbatii din aceasta lume ar avea timp de toate celelalte, jongland, unii cu succes, altii nu, intre viata personala si cea profesionala, avand grija de casa si copii. Unii ar ceda. Altii vor incerca sa schimbe standardele acestei lumi controlate de femei.

Poate unele femei vor vedea dincolo de stratul superficial si vor spune: "Nu-mi pasa ca ai par pe maini, ca firele albe se vad, ca burta ta e in continua expansiune, sunt nebuna dupa tine. Stai langa mine si bea o bere". Cu siguranta vor fi si astfel de femei. De fapt, si in lumea reala exista cativa astfel de barbati. Cam aici ar fi punctul comun intre cele doua lumi.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#discriminare sex, #femei barbati, #sabloane frumusete, #criterii frumusete , #barbati