Barbatii nu pot vorbi si lucra in acelasi timp

Sambata, 20 Aprilie 2013, ora 17:16
4102 citiri
Barbatii nu pot vorbi si lucra in acelasi timp

Daca aveti vreodata ocazia sa vedeti o femeie conducand masina la drum lung, veti observa ca draguta de ea face conversatie, gesticuleaza cu mainile si - in acelasi timp - manuieste volanul, pedalele, schimbatorul de viteze si isi poate reface si machiajul in oglinda retrovizoare.

In schimb, barbatii isi iau niste figure posace si concentrate, si tac, si tac... pe indelete.

Cu ochii in patru

Daca ati crezut, domnilor, ca expresia "a sta cu ochii in patru" se refera la un atribut exclusiv masculin, v-ati inselat. Tradusa in cuvinte simple, expresia inseamna ca persoana respectiva este atenta la tot ce se intampla in jur, ca are atentie distributiva.

Imaginati-va, domnilor, urmatoarea scena: sotia dvs. impreuna cu alte trei femei se afla la aceeasi masa la o petrecere, sa zicem o nunta. De regula, doamnele vorbesc doua cate doua sau toate deodata, insa nu numai ca se aud intre ele, dar inteleg, proceseaza si memoreaza ce se spune.

Ba nu, in opt

Veti fi surprinsi sa constatati acasa, dupa petrecere, ca jumatatea dvs. a retinut o multime de alte chestii care pentru dvs. nu inseamna absolut nimic: cu cine a venit doamna cutare, cum a dansat, cum a fost imbracata si machiata, cat a mancat, cand a fost la toaleta, cati bani a pus pe masa etc. Si doamna poate relata aceleasi detalii despre mai multe dintre femeile de fata.

Femeile au acest dar pentru ca, de-a lungul evolutiei speciei Homo sapiens, au avut atributii exclusiv casnice. Ele au avut grija de copii dar, in acelasi timp, erau atente sa nu dea oala in foc, sa nu sufere de foame orataniile, sa spele, sa-si astepte barbatul cu masa pusa.

Tacerea care vorbeste

Doamnelor, uitati-va in timpul nuntii respective la barbati. Ii veti vedea cu mainile in buzunare si luand cuvantul pe rand. La dans, cu greu vor face conversatie. Iar atunci cand doi sau mai multi barbati vorbeasc deodata, inseamna ca s-au imbatat si, cu siguranta, nu vor mai tine minte nimic a doua zi.

Ei nu sunt vinovati, mititeii. Natura i-a obisnuit asa. Indeletnicindu-se cu vanatoarea si pescuitul vreme de multe zeci de mii de ani, masculii speciei umane au dezvoltat asa-numita "vedere-tunel".

Stand la panda, baleiau cu toate simturile mediul inconjurator si, in clipa in care luau cunostinta de prezenta vanatului, toata atentia lor se indrepta asupra lui, ca si cum ar fi concentrat vazul, auzul si capacitatea de procesare a informatiei intr-o luneta de pusca, pentru a determina directia si viteza de deplasare a vanatului.

Datorita acestei specializari evolutive barbatii vor observa mai greu o rochie noua, dar vor zari imediat un decolteu adanc. Iar atunci cand vor curata cartofi, vor tacea... pe indelete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#atentie distributiva barbati, #barbati multitasking, #barbati evolutie simturi , #barbati