Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Barbatii se simt asupriti de femeile emancipate

Duminica, 14 Noiembrie 2010, ora 14:43
2139 citiri
Barbatii se simt asupriti de femeile emancipate
Foto: Arhiva

Tot mai multi barbati se plang de lipsa respectului de sine, precum si de pesimismul legat de incredera in fortele proprii. Vinovate ar fi, dupa spusele lor, femeile, a caror dominatie se face tot mai mult simtita.

Cum sa-i ajutam? Iata cateva sfaturi, mai mult sau mai putin serioase, oferite de publicatia germana Deutsche Welle.

Barbatii au nevoie de modele masculine

La scoala, tot mai multi baieti se plang ca in sistemul educational sunt prea multe femei profesor si foarte putini barbati pe acelasi palier profesional.

Ei considera ca sunt discriminati, in raport cu colegele de sex feminin, in privinta notelor si aprecierilor didactice.

Baietii au nevoie de mai multe modele masculine, al caror rol sa si-l asume in viata. Dar unde sa le gasim, din moment ce aproape toti profesorii, educatorii sau invatatorii sunt de sex feminin?

Pe de alta parte, cine a sustinut ferm ca profesia de dascal este una exclusiv feminina? Barbatii, bineinteles.

Nu radeti de barbatii care fac treaba femeilor

La locul de munca, in relatiile profesionale, barbatii au probleme similare. Ei sustin ca femeile au acaparat toate nisele profesionale, iar ei, barbatii, sunt luati peste picior atunci cand aleg o meserie mai femeiasca.

Daca intalniti barbatii pe post de asistent medical, manichiurist sau agent de curatenie, va rugam sa nu radeti de ei. Acestea sunt profesii ca oricare altele.

Si femeile lucreaza ca inginer constructor sau mecanic auto. Haideti sa dam o sansa barbatilor sa-si dezvolte noi aptitudini.

Trimiteti barbatii la doctor

Sunt arhicunoscute statisticile legate de sanatatea masculina: risc ridicat de boli cardiovasculare si speranta de viata mai scazuta cu 7 ani decat cea a femeilor. Si, totusi, oricate statistici s-ar face in lume, nimic nu-i poate determina sa mearga mai des la medic.

Sa nu cumva sa-i vada cineva si sa li se darame mitul despre caracterul de fier si sanatatea de beton a sexului tare.

Ei bine, impotriva acestei tendinte, recent am inventat ziua internationala a barbatului, 3 noiembrie. Poate ca acest aspect ii va determina pe reprezentantii masculi ai umanitatii sa mearga mai des la controale medicale cu rol profilactic.

Sa nu le dam motive sa se planga

Barbatilor nu le place sa vorbesasca mult, le este rusine sa planga, nu impartasesc problemele lor si altora, preferand, in schimb, sa se joace ore in sir pe computer.

Ce le mai ramane sarmanilor barbati, atunci cand femeile comenteaza mult mai pasional decat ei meciurile de fotbal, iar acasa invart surubelnita si ciocanul mult mai bine ca ei?

Si, totusi, haideti sa-i lasam sa fie barbati adevarati sau macar sa traiasca cu aceasta impresie, pentru binele tuturor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#barbati emancipare femei, #femei locuri munca , #barbati