Ce efecte are de fapt alcoolul asupra oamenilor si ce n-ar trebui sa faci cand esti baut

Joi, 02 Ianuarie 2014, ora 23:43
8204 citiri
Ce efecte are de fapt alcoolul asupra oamenilor si ce n-ar trebui sa faci cand esti baut

Un experiment recent bazat pe scanarea creierului a demonstrat ca alcoolul nu ii determina pe oameni sa se poarte gresit, ci doar le "anuleaza" frica de consecinte.

Cercetatorii au demonstrat ca alcoolul inhiba semnalele creierului care transmit ingrijorarea cu privire la actiuni. Cu alte cuvinte, oamenii care au consumat alcool si fac lucruri rele isi dau seama ca ceea ce fac nu este bine, insa nu le pasa.

Iata cateva lururi mentionate in publicatia Times of India, pe care un om aflat sub influenta alcoolului nu ar trebui niciodata sa le faca:

Sa nu conduci sub influenta alcoolului!

Acesta este un lucru extrem de grav. Nu numai ca-ti risti propria-ti viata, dar pui in pericol si viata altora aflati in masina cu tine, a pietonilor sau a celor aflati in alte vehicule pe drum. Fie iei un taxi, fie lasi sarcina unui prieten care nu a consumat alcool. Nu e deloc "macho" sa conduci sub influenta alcoolului!

Nu incarca poze online

Inhibitia se cam pierde atunci cand esti beat si esti tentat sa incarci poze deocheate in aceste momente. Acestea insa pot provoca ulterior o serie de probleme. Imaginile incarcate online pot fi salvate usor de diverse persoane si cine stie pe mana cui ar putea incapea.

Nu flirta cu o persoana straina

Frumusetea se afla in ochiul contemplatorului, insa omul beat nu prea mai face distinctie si e posibil ca dimineata sa regreti amar si sa nu mai stii pe unde sa scoti camasa.

Si nu e vorba doar de o partenera pasagera inestetica, dar beat fiind nu deosebesti o persoana cu probleme psihice, o depresiva sau suicidara si ai putea da de belea!

Nu vorbi cu fosta partenera

Cei mai multi oameni devin extrem de emotionali dupa cateva pahare si suna fosta partenera in speranta reluarii unei relatii vechi. Rezista ispitei, s-ar putea diminua complet sansele, faptul ca esti baut este resimtit imediat in conversatie de cineva care te-a cunoscut.

Nu trimite raspunsuri oficiale

Nu este deloc bine sa amesteci afacerile cu placerea. Uneori, este necesar sa folosesti un anumit limbaj in timp ce scrii un e-mail oficial si este posibil sa tastezi gresit anumite lucruri. Asigura-te ca starea ta nu-ti afecteaza cariera.

6. Evita disputele

Fie ca este vorba de un prieten sau altcineva, nu incepe o conversatie in contradictoriu atunci cand esti baut. Nu stii niciodata cum se agita spiritele si poti da usor de belea.

Evita lupta fizica

Cand bei, poti crede ca cineva care nu e de acord cu tine comite o crima. Asigura-te cel putin ca divergentele raman la nivel verbal si nu se ajunge la nivel fizic. Se poate sfarsi cu un ochi vanat sau oase rupte.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...
Comentarii
rieu
rank 1
mai c.acat cu ochi o vorba din batrini zice