Subiecte tabu pentru barbati, in cuplu - te incadrezi in tipar?

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 09:08
5508 citiri
Subiecte tabu pentru barbati, in cuplu - te incadrezi in tipar?
Foto: Times of India

Imagineaza-ti ca ai trecut in al patrulea an de relatie si, impreuna cu partenera, ai planificat o cina romantica pentru a marca aceasta ocazie.

Totul e ok pana aici, insa o vezi coborand scarile intr-o rochie prea stramta, o coafura nepotrivita si un machiaj prea strident. Ea isi flutura genele ostentativ, in speranta unui compliment sau chiar doua de la tine... si esti oarecum fortat sa folosesti un cliseu precum: "Arati minunat, scumpo".

Potrivit publicatiei Times of India, specialistii au sesizat o serie de de lucruri (in ordine aleatorie), pe care majoritatea barbatilor ezita, din diverse motive, sa le spuna unei femei.

Despre salariu

Este o intrebare de care multi barbati ar vrea sa scape, mai periculoasa decat "Esti homosexual?". Barbatii vor informa cu privire la majorarea salariala sau o promovare la locul de munca, insa nu vor divulga date statistice, chiar daca sunt favorabile. Teama de a fi judecati dupa cat castiga ii face pe multi sa nu dea detalii in aceasta privinta, fiind intotdeauna vagi referitor la pachetul salarial.

"Nu ma suna la fiecare 5 minute!"

Exista situatii in care o supradoza de "iubire", "grija" si "afectiune" afecteaza spatiul personal. Un student la inginerie declara: "Imi e greu cand partenera se asteapta la un raspuns prompt la orice imi transmite si se supara daca reactionez cu intarziere. Nu-i pot spune cat ma deranjeaza acest lucru, asta ar insemna sa am probleme cu ea".

Fanteziile cu o alta femeie in momentele intime

Barbatii nu vor recunoaste niciodata fanteziile sexuale cu o o alta femeie in timp ce petrec momente intime confortabile cu partenera.

"Partenera castiga mai mult decat mine"

Desi traim intr-o era cand femeile au progresat si din punct de vedere profesional, undeva notiunea traditionala privitoare la barbat ca intretinator al familiei si femeia gospodina inca mai este valabila. Barbatilor le este greu sa recunoasca faptul ca femeia poate castiga mai mult decat ei, intrucat mandria le va fi ranita.

"Nu ma descurc in anumite probleme"

Fie ca recunosc sau nu, barbatii ezita sa deschida discutia despre o zi proasta la locul de munca, criza in familie sau alte probleme. Unii barbatii s-ar putea considera "ratati" daca apeleaza la ajutorul partenerei, "masculinitatea" lor fiind pusa la indoiala.

Invitarea prietenilor la masa

In ultimul moment, partenera este anuntata ca prietenii lui vor veni la masa. Barbatii nu-si dau intotdeauna seama ca femeia nu are timp suficient sa pregateasca ceva pentru invitati si de aici incepe agitatia si discutiile care par sa nu se mai sfarseasca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#ce nu spun barbatii, #barbati femei subiecte tabu, #subiecte sensibile barbati cuplu , #barbati