Cu cat un cuplu e mai fericit, cu atat mai mult seamana fizic cei doi

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 17:00
7826 citiri
Cu cat un cuplu e mai fericit, cu atat mai mult seamana fizic cei doi

Chiar daca se spune ca cei foarte diferiti se atrag, in realitate, in timp, ajungem sa semanam foarte bine cu perechea noastra, iar odata cu trecerea anilor similaritatile fizice devin tot mai vizibile.

Psihologii de la Universitatea din Michigan au realizat un experiment pentru a testa viabilitatea acestui fenomen. Ei au analizat fotografiile unor cupluri aflate la inceput de drum si apoi pozele reprezentand aceleasi cupluri, dar 25 de ani mai tarziu.

Fotografiile au constituit dovezi palpabile ale faptului ca cei doi ajung sa semene fizic in timp. Iar cu cat mai fericit pretinde cuplul ca este, cu atat mai mari asemanarile fizice dintre cei doi, relateaza LiveScience.

Coordonatorul studiului, Robert Zajonc, este de parere ca acest fenomen are loc pentru ca persoanele aflate in contact direct zi de zi imprumuta din mimica celuilalt. Cu alte cuvinte, daca partenerul are simtul umorului si rade mai tot timpul, si perechea sa va ajunge sa aiba riduri in jurul gurii, cauzate de atata ras.

Acelasi experiment a aratat ca barbatii si femeile sunt atrasi intial de persoane cu personalitati similare.

In 2006, oamenii de stiinta de la Universitatea Liverpool au cerut mai multor voluntari sa priveasca pozele unor necunoscuti si sa vorbeasca depre personalitatile lor. Voluntarii nu stiau daca necunoscutii din poze sunt sau nu casatoriti si daca da, cu cine.

S-a dovedit insa ca necunoscutii despre care se credea ca au personalitati similare erau si casatoriti. Cumva, o personalitate placuta se reflecta si pe chip, facandu-l sa para atractiv si sa atraga pe cineva similar, au conchis cercetatorii. Acestia sunt de parere ca ne alegem inconstient o pereche cu un ADN cumva asemanator.

Un alt experiment realizat la Universitatea Western Ontario a aratat chiar ca sotii sau sotiile gemenilor identici semanau destul de mult intre ei, comparativ cu partenerii de viata ai gemenilor non-identici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#pereche ADN, #partener viata infatisare similara, #pereche infatisare asemanatoare, #trasaturi similare pereche, #contriile se atrag, #cuplu , #barbati