Secretul barbatului irezistibil: un pic de barba

Luni, 13 Mai 2013, ora 08:00
14070 citiri
Secretul barbatului irezistibil: un pic de barba
Foto: Infoniac

Un studiu efectuat la Universitatea din New South Wales, Australia, confirma un adevar care pluteste de la o vreme in aer, dar n-a fost confirmat inca prin cercetari: femeile prefera un barbat cu obrazul neras de circa 10 zile, fata de unul proaspat barbierit.

Firele de par de pe obraz ii confera barbatului un anumit magnetism, sugereaza forta si capacitatea de a domina, pe care femeia o apreciaza pana la o anumita limita, scrie Infoniac.

Atractia obrazului "miriste"

Insisi barbatii simt nevoia sa exteriorizeze o schimbare de atitudine si de comportament, in functie de starea parului de pe obraz.

Cercetarile au aratat ca barbatii care se rad la intervale rare sunt mai buni familisti, mai apropiati fata de copiii lor si simt acel impuls specific, care ii indeamna sa-si ocroteasca sotia, chiar cu riscul de a deveni gelosi.

Totusi, aprecierile trebuie nuantate. Cele de mai sus, testate pe un lot de 351 femei si 177 barbati, reprezinta preferintele si respectiv atractia pentru persoanele adulte, cu varste curprinse intre 23 si 40 ani.

Femeile aflate sub influenta unor medicamente anticonceptioale sau ajunse in preajma menopauzei incep sa-si schimbe preferintele. De asemenea, barbatii trecuti de 45 de ani incep sa devina atractivi mai curand cu fata rasa, decat cu una de tipul "miriste".

Trasaturile faciale sanatoase si tineresti sunt innobilate de firele crescute pe obraz, in timp ce obrazul brazdat de riduri si cu piei lasate capata un aspect imbatranit, atunci cand este neras.

Aristocratii Evului Mediu se radeau

Important de retinut insa este faptul ca stilul "miriste" nu inseamna un obraz neras, adica pur si simplu neingrijit. Dimpotriva, parul de pe obraz impune o toaletare permanenta, care consta pe de o parte in tunderea uniforma cu masina, ceea ce confera o anumita distinctie fetei, iar pe de alta parte ingrijirea detaliilor la frizer: potrivirea parului dupa urechi, a celui din zona perciunilor, a celui de pe ceafa.

De altfel, barba nu este neaparat legata de moda sau de preferinte mondene. Depinde de clima, conditii de viata, traditii, obiceiuri.

Stramosii nostri din jurul Mediteranei, in speta romanii, erau deranjati de barba in anotimpul calduros. Acesta ar putea fi unul din motivele pentru care se radeau. Dacii, dimpotriva, supusi iernilor aspre, pastrau parul atat pe cap, cat si pe fata.

Privind figurile sculptate pe Columna lui Traian, ii deosebim pe daci de romani indeosebi dupa barba si par.

In saloanele Europei medievale si ale celei din secolele urmatoare, barbatii apareau rasi, fata rasa fiind un semn de distinctie, de apartenenta la clasa aristocratica. Uneori, se radeau si in cap, inlocuind parul natural cu peruci.

Impozitul pe barba

In secolul XVII, multi barbati din elita societatiii si din clasa de mijloc a Europei de Vest isi radeau barba. Constatarea l-a surprins pe viitorul imparat al Rusiei Petru cel Mare, caruia la intoarcerea in tara i s-a parut ca barba este unul din factorii care impiedica propasirea tarii. Ca urmare, a dispus barbatilor sa-si taie barbile.

N-a fost simplu. A protestat nobilimea, a protestat clerul, sustinand ca barba reprezinta intelepciunea si forta fizica. In plus, barba este si semnul barbatiei, intrucat, asa cum se stie, spanii sunt impotenti, iar castratilor le creste o barba foarte rara sau nu le creste deloc.

In cele din urma, Petru cel Mare a stabilit o masura administrativa unica in lume: a pus impozit pe barba. Cine vrea sa poarte barba va fi taxat. Masura s-a dovedit buna si rusii au inceput sa renunte la barbi, cu atat mai mult cu cat aspectul european al barbatilor a inceput sa le incante si pe femei.

Astazi, dupa ce barbatii din intreaga Europa s-au obisnuit cu fata neteda, se pare ca reinvie moda barbii, dar este greu de prevazut cum va evolua. In orice caz, noua moda se izbeste de impactul comercial al marilor producatori de aparate de ras, spume si lotiuni, din ce in ce mai perfectionate si cu branduri din ce in ce mai rasunatoare. Cel mai probabil e ca barbatii vor continua sa se rada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
#barbati barba sexy, #barbati barba atractie femei , #barbati