Sfaturi simple pentru intretinerea bijuteriilor, acasa la tine

Sambata, 14 Iulie 2012, ora 12:51
4990 citiri
Sfaturi simple pentru intretinerea bijuteriilor, acasa la tine
Foto: Arhiva

Daca doriti sa acordati putina atentie si bijuteriilor din aur pe care le aveti, veti vedea ca nu e nevoie sa apelati la serviciile unui magazin de specialitate, caci curatarea e poate face foarte simplu acasa.

Cu mare grija si cu regularitate, respectand fie sfaturile bunicii, fie metode moderne, veti reusi sa le pastrati bijutieriilor indragite stralucirea si o stare cat mai buna, considera Prima

Ce spune bunica

Scufundati bijuteria in apa calduta in care ati pus un produs pentru vesela sau putin amoniac si lasati-o asa timp de o noapte. Dimineata clatiti bine si uscati cu sifon moale.

Metoda cea mai rapida si...

Frecati cu o periuta veche de dinti acoperita de pasta. Clatiti si apoi uscati.

...o alta moderna

Folositi o suspensie gata pregatita ce se gaseste in comert cu toate ustensilele necesare.

Bijuterii care se innegresc

Curatati-le cu zeama de lamaie. Pentru a evita innegrirea bijuteriilor fantezie, puteti sa intindeti bine un strat fin de lac de unghii incolor pe zonele care vin in contact direct cu pielea.

Precautii

Nu folositi niciodata pentru bijuterii din aur un produs cu ajutorul caruia se curata argintaria, fiindca riscati sa accelerati degradarea lor. De asemenea, nu utilizati detergenti abrazivi si nu pulverizati lac sau parfum.

Folositi piele de caprioara, ca sa la pastrati mai bine in cutia lor. Isi vor mentine mai mult timp luminozitatea si stralucirea.

Deznodarea unui lant din aur, fara sa riscati ruperea lui, se poate face pudrand nodul cu talc sau pudra de fata. Dupa care il desfaceti cu ajutorul unui ac.

#intretinere bijuterii, #curatare bijuterii aur, #metode curatare bijuterii , #bijuterii