Bucatarie frantuzeasca: Sfantul Nicolae in briose

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 21:13
2479 citiri
Bucatarie frantuzeasca: Sfantul Nicolae in briose

Mos Nicolae, marea bucurie a copiilor, va face inconjurul lumii pentru a le lasa darurile mult asteptate in ghetutele lustruite frumos, in seara de 5 spre 6 decembrie.

Intr-o astfel de seara speciala, e bine ca gospodinele sa pregateasca acasa, in bucatarie, ceva special, un desert, de exemplu, dupa o reteta simpla. Necesita ca timp de coacere 15 minute, de preparare 35. Desertul rezultat trebuie sa se odihneasca apoi 4 ore.

Iata-l pe Sfantul Nicolae in briosele propuse de Cuisine TV:

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 250 g de faina;

- 75 g de unt;

- 75 g de zahar;

- 2 oua intregi + 1 galbenus;

- 1 pliculet de drojdie pentru briose;

- 1 lingurita de apa de floare de portocal;

- 80 ml de lapte;

- 100 g de ciocolata neagra

Preparare:

1. Incalziti 35 ml de lapte. Adaugati drojdia, amestecand.

2. Puneti intr-un bol faina, zaharul, untul topit, apa de floare de portocal, 2 oua, un varf de cutit de sare, laptele cu drojdia, amestecand 5 minute.

3. Lasati aluatul sa se odihneasca la cald, o ora, apoi puneti-l la rece (acoperit cu o folie) in frigider, trei ore. Poate ramane acolo chiar toata noaptea.

4. Preincalziti cuptorul la 120 - 150 grade Celsius. Framantati aluatul inca 2 minute, apoi intindeti usor cu sucitorul. Decupati figurine cu ajutorul unei ustensile speciale sau folosind un cutit. Asezati-le pe foaia de pergament in tava de copt.

5. Amestecati galbenusul cu doua linguri de lapte. Ungeti figurinele, folosind o pensula. Dati-le la cuptor, timp de 15 minute.

6. Topiti ciocolata in 3 linguri de lapte. Decorati figurinele cu un con din hartie pergament sau cu un cornet de patiserie umplut cu ciocolada calda.

Se mai pot folosi ca elemente de decor (in loc de ciocolata) pentru a marca ochii, gura, nasturii: nuci, alune, migdale, boabe de struguri etc.

Aceste briose sunt dietetice, pentru ca:

- nu sunt prea dulci, nici grase. Pot fi servite ca gustare, la micul dejun sau in orice perioada a zilei;

- nu au aditivi si nici conservanti. Se pot usca si folosi ca element de decor;

- contin unt, deci vitamina A si D, indispensabile cresterii.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#briose Sfantul Nicolae, #briose reteta, #desert Sf Nicolae retete , #bucatarie