Combinatii inedite, dar foarte gustoase

Luni, 13 Mai 2013, ora 20:41
5219 citiri
Combinatii inedite, dar foarte gustoase
Foto: webmail

Arta de a combina alimentele, unele dintre ele banale, poate sa trasforme mancarea din ceva obisnuit in ceva exceptional. Iata cateva dintre cele mai gustoase combinatii de alimente. Unele sunt exotice, altele banale, insa gustoase, dar toate la indemna.

Sparanghel, sunca si melasa. Combinata este o incantare pentru papile gustative. Infasoara betele de sparanghel in sunca cat mai uscata si stropeste totul cu melasa topita. Pune pe gratar si o sa ai un festin regal, scrie webmd.com.

Carnea de peste combinata cu un sos de otet balsamic, usturoi, cimbu si salvie o sa-si schimbe radical gustul, in sensul bun. De cele mai multe ori oamenii folosesc lamaie, dar, mai ales pentru pestele gras, otetul balsamic este mult mai bun.

Combina ghimbir cu fructe si frunze de menta sau busuioc ca sa faci umplutura tartelor cu frute. Gustul se va schimba. Poti sa folosesti pere, mere, pepene, piersici, nectarine, prune sau struguri. Adauga miere in loc de zahar si finalul o sa fie senzational.

Nu fugi de sosul de peste!

Folosesti sosul de peste? Foarte putini sunt cei care indraznesc sa apeleze la acest produs excelent din bucataria asiatica, dar efectele sunt deosebite si nu exista om care sa nu le aprecieze. Combina pepene rosu cu castravete si adauga un strop de sos de peste in cel clasic, facut cu lamaie si ulei. Doua picaturi de sos sunt suficiente, dar finalul o sa fie apoteotic.

Invata sa adaugi sos de peste in supele de legume, in salata si peste legumele pregatite inabusit. Doua-trei picaturi, nu mai mult, si totul se va schimba! Pune cateva picaturi de sos de peste in marinata pentru puiul la gratar si vei avea cu totul si cu totul alta mancare pe... pui.

Fa salata din pepene rosu si ridichi. Este deosebita. Adauga piper, sare, suc de lamaie si ulei.

Pune ulei de masline peste felia de branza telemea. Stropeste totul cu cateva picaturi de lamaie si vei realiza o combinatie incantatoare. Merge foarte bine mai ales pentru branzeturile cremoase, sarate si grase.

Pune rozmarin in tartele cu fructe de vara. Presara la baza tartelor un strat de branza simpla, putin sarata, rasa si amestecata cu rozmarin. Asaza apoi fructe proapete si vei avea un desert sofisticat si savuros. Foloseste un blat crocant si fin, cel mai bine facut in casa. Fructele de vara merg foarte bine cu busuioc, nu doar cu menta. Incearca si o sa descoperi arome noi.

Nu te feri de ardeiul ute. Este perfect in sosuri pentru salate si le imbogateste gustul si aroma. Amesteca un ardei iute pisat, pana ajunge pasta, cu doua lingurite de zahar si o jumatate de lingurita de sare. O sa rezulte un praf delicios din care poti presara pe carnea pentru gratar si in salate.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#combinatii exotice alimente, #salata legume retete, #amestecuri inedite alimente, #sos peste folosire , #bucatarie