Din culisele gastronomiei: In dialog cu chef Adrian Iuriciuc, maestru bucatar la Restaurantul Premium Wellness Institute

Advertorial
Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 09:00
15482 citiri
Din culisele gastronomiei: In dialog cu chef Adrian Iuriciuc, maestru bucatar la Restaurantul Premium Wellness Institute

(P) Povestea gastronomica a lui Chef Adrian Iuriciuc incepe in 1992, atunci cand, fiind plecat intr-un stagiu militar, a devenit un sprijin pentru bucatarii de acolo. Ulterior, pasiunea pentru arta culinara l-a determinat sa urmeze cursuri de profil si sa se specializeze in bucataria fusion.

"Bucataria confuza", cum ii mai spun unii, l-a ajutat pe chef Adrian sa cucereasca personalitati precum Nicole Kidman, Steven Seagal, Jean Claude van Damme, precum si membri ai Casei Regale.

Desi povestea lui nu incepe cu "a fost odata un baiat care visa sa devina un mare bucatar", cariera culinara i se potriveste ca o manusa. In prezent, este executive chef la Restaurantul Premium Wellness Institute, acolo unde elaboreaza meniul in cele mai mici detalii, fiind cunoscut pentru faptul ca mereu isi doreste sa construiasca arome unice prin diferite combinatii de ingrediente.

Risotto nero di sepia cu mix de fructe de mare, spuma de proseco si chips de prosciutto sau cromesquine de chevre pe cuib de salata cu piept de rata afumat, St. Jacques poele cu piure de mazare, chips crocant de bacon si sos de cidru de mere sunt doar cateva preparate rafinate pe care chef Adrian Iuriciuc le va gati la Restaurantul Premium Wellness Institute.

Cea mai mare provocare a sa este sa faca clientii fericiti, astfel incat acestia sa revina cu placere. "Este o provocare sa poti gati pentru oaspetii tai si apoi ei sa fie multumiti la plecare", spune acesta.

Desi a interactionat cu diverse persoane, chef Adrian Iuriciuc a ajuns la concluzia ca majoritatea clientilor refuza sa incerce ceva nou, cum ar fi o aroma dulce intr-un preparat de baza. Explicatia este aceea ca foarte multi clienti nu au cultura gastronomica si prefera fast food-ul atunci cand ies in oras. Pentru a combate aceasta tendinta, chef Iuriciuc le recomanda mereu clientilor cate un preparat delicios pe care nu l-au mai incercat.

"Am mai avut de-a lungul timpului si evenimente de testare a anumitor preparate. Am vazut cum unii clienti erau chiar interesati de anumite gusturi sau texturi. Cine e deschis la ceva nou incearca, cine nu vrea...", subliniaza acesta.

Stelele Michelin sunt visul oricarui bucatar, insa niciun restaurant din Romania nu detine aceasta distinctie in prezent, in principal din cauza infrastructurii, este de parere maestrul culinar Iuriciuc:

"Eu pot sa spun ca nu am intrat pe harta lor de restaurante din cauza infrastructurii. Sa nu uitam ca este un ghid realizat de o firma de cauciucuri. Asta nu inseamna ca nu avem restaurante de top in Romania. Sunt sigur ca avem. Stelele se dau pentru mai multe criterii. Ambianta, servire, calitate, prospetime... Avem restaurante foarte bune in Romania. Avem restaurante de fine dining in Bucuresti foarte bune. Deci... asteptam infrastructura."

La Restaurantul Premium Wellness Institute, isi asteapta clientii intr-un spatiu modern, elegant, unde acestia pot savura preparate cu o textura aparte:

"La restaurantul Premium Wellness Institute gasim o oaza de liniste. Un restaurant fine dining cu preparate bine alese si puse intr-un meniu dedicat cu sinceritate absoluta clientilor. Avem preparate care cuprind toate ariile. De la gustari la supe si de la salate la feluri principale. Avem si cele mai delicioase deserturi. Ne pregatim intens si pentru sezonul de vara. Avem o gradina de vara extraordinara cu piscina. Ne dorim sa avem un sezon de vara cat mai bogat. Va asteptam cu mare drag."

Isi doreste ca fiecare client sa fie multumit de preparatul culinar ales, iar asta inseamna multa munca, dar si creativitate.

Farfuriile ce-i poarta semnatura sunt concepute inteligent, cu gust si savoare si realizate astfel incat sa raspunda celor mai exigente pofte.

Cei interesati sa afle retetele delicioase ale lui chef Adrian Iuriciuc pot urmari blogul Premium Wellness Institute, acolo unde vor gasi secretele preparatului perfect.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#chef Adrian Iuriciuc, #restaurant Premium Wellness Institute , #bucatarie