Gateste cu suflet cu Chef Doru Serban: Cod crocant

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 15:30
4464 citiri
Gateste cu suflet cu Chef Doru Serban: Cod crocant
Foto: Facebook/Chef Doru Serban

Chef Doru Serban, fost bucatar la emisiunea "Draga mea prietena" de la Kanal D, care in prezent gateste in Marea Britanie, sugereaza cititorilor Ziare.com sa incerce sa-si pregateasca singuri Crispy Cod (Cod crocant), acasa, venind cu toate lamuririle legate de reteta, dar si cu sugestii de prezentare si pentru crearea atmosferei.

Cand prietenii te bombardeaza sa ii bucuri cu experienta ta de bucatar si te scot din confortul restaurantului plin de ustensile, te panichezi si brusc esti dezarmat. Poate de aceea bucatarii nu gatesc niciodata acasa. Asa mi s-a intamplat si mie de "n" ori.

Iata, insa, o reteta frumoasa, dar "smart" (isteata - n. red.), pentru oricine, chiar si pentru cei mai stangaci. E o reteta cu care iti vei bucura prietenii si "hrani" prietenia. Un putin pe care il poti oferi gratuit, ce va hrani mai ales bucuriile marunte si va crea amintiri si spune povesti.

Trebuie doar sa ai increderea ca poti fi chiar tu marele bucatar ce poate face asa ceva fara pic de efort. Ingredientele proaspete, impreuna cu sarea, piperul si inca unul - doua condimente te vor face sa stralucesti.

Mai presus de toate, aceasta reteta se poate face acasa in 20 de minute de munca placuta in bucatarie, intre prieteni buni si fara niciun fel de moft.

Gateste cu suflet cu Chef Doru Serban: Mousse de ciocolata cu chilli si sare de mare

Aceasta reteta este rezultatul unei vizite neasteptate la niste prieteni proaspat mutati intr-o casa noua, cu prea putine ustensile de "chef adevarat"... norocul meu cu un blender!

Cod crispy cu cartofi dulci, pesto si chorizo

Ingrediente

File de cod (200g per portie)

4 cartofi dulci

sare, piper, ulei de masline extravirgin

o lingurita chimion macinat

100g chorizo

4 oua proaspete

1-2 linguri de otet

Pentru sosul pesto rapid este nevoie de:

o mana de busuioc

sare, piper, ulei de masline extravirgin, lamaie

Cum se face

Incingeti cuptorul la 180-200 grade. Tocati cartofii bine spalati si necuratati de coaja, asezonati cu sare si piper din plin, adaugati chimion, apoi putin ulei de masline, astfel incat doar sa ii imbrace, ca acestia sa capete putina culoare in cuptor, timp de 15-20 minute.

Puneti feliile de chorizo deasupra cartofilor, pentru a deveni crocante in timp ce se gatesc cartofii - grasimea ce se va obtine va da si ea gust.

Dati la blender o mana de busuioc intr-o cana adanca si ingusta, asezonand din plin cu sare, piper si lamaie. Adaugati ulei de masline pana la consistenta ce va convine. Blenderul poate fi folosit mai mult sau mai putin, in functie de cat de rustic va doriti sa fie sosul.

Pestele se taie in bucati de 200 grame per portie, se asezoneaza cu sare, piper si chimion, apoi pielea se poate cresta impreuna cu o mica parte din carne, pentru a ne asigura ca se va gati uniform.

In tigaia mediu incinsa adaugati pestele cu pielea in jos, tineti presat timp de 30 secunde, pentru ca pielea sa se mentina dreapta. Frigeti timp de 3 minute, apoi intoarceti si frigeti pe partea cealalta inca 1 -2 minute, avand mare grija, deoarece pestele alb (codul) se supragateste in cateva secunde si poate deveni uscat.

Pentru a crea un sos cremos, dar si pentru a da consistenta retetei, puteti servi cu un ou posat (ochi romanesc), ce se fierbe in apa ce aproape a dat in clocot 2-3 minute. In apa veti pune 2 linguri otet, pentru ca albusul sa se stranga si sa se formeze ceva asemanator unui mic bulgaras de mozzarella.

Cand pestele este gata, serviti impreuna cu cartofii dulci, feliile de chorizo crocante si sosul pesto.

Un peste proaspat, plin de aroma, la temperatura ideala, atmosfera calda, un roze in pahare aburite, muzica la volumul ideal, un serviciu ireprosabil... cam la asta ne fuge mintea cand vedem o astfel de imagine.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cod crocant, #reteta cod crispy, #retete chef Doru Serban, #Doru Serban Draga mea prietena, #retete simple peste , #bucatarie