Gateste cu suflet cu Chef Doru Serban: Pavlova cu levantica

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 10:21
3295 citiri
Gateste cu suflet cu Chef Doru Serban: Pavlova cu levantica
Foto: Arhiva personala

Ziare.com demareaza rubrica "Gateste cu suflet", care va oferi retete inedite de la chef Doru Serban, pe care il cunoasteti din emisiunea "Draga mea prietena" (Kanal D), unde a lucrat pana in urma cu putin timp.

"Mereu mi-am spus ca inspiratia vine de unde nu te astepti si, cu siguranta, cand te astepti mai putin.

Ei bine, inspiratia mea pentru desertul acesta vine de atat de departe, incat sunt momente in care imi doresc sa las totul si sa ma duc sa imi caut muza jumatate de glob pamantesc.

Cele mai dorite femei pozeaza in femeia puternica si intangibila, dar de cele mai multe ori, in spatele acelei femei ce crezi ca mananca deserturi doar cu chilli chiar si la micul dejun, ei bine, vei gasi o fata blanda, care iti inmoaie sufletul prin absolut fiecare gest si vorba pe care ti le adreseaza.

Aceasta este femeia ce te va face sa uiti de femeia ideala, acea Pavlova deghizata in Ice queen (Regina ghetii)!

Iar pentru a reusi sa treci vreodata de Ice queen, trebuie sa iti doresti din tot sufletul ca in spatele acelei masti sa existe o Pavlova. Si ea va exista cu siguranta!", arata Chef Doru Serban.

Iata si prima reteta: Pavlova cu zmeura si crema de levantica

Chef Doru Serban, un nomad in cautarea fericirii - Cum e sa gatesti pentru britanici Interviu

Ingrediente:

6 bezele (cat pentru o portie fiecare)

1/2 lingurita flori de levantica

6 galbenusuri

5 linguri de zahar

o lingura amidon

o lingura faina

500 ml lapte

1 lingurita extract de vanilie

zmeura pentru servit

Cum se face

Puneti la fiert laptele impreuna cu vanilia si florile de levantica. Important este ca focul sa fie cat mai mic, pentru ca aromele sa se infuzeze perfect in lapte.

Intr-un bol incapator frecati foarte bine galbenusurile cu zaharul, pana cand se obtine o crema alba si fina, iar zaharul s-a topit integral.

Adaugati amidonul si faina si incorporati bine.

Cand laptele a fiert, strecurati bine, pentru a nu ramane flori de levantica, si adaugati treptat peste crema, amestecand in permananenta.

Puneti totul din nou la fiert, amestecand incontinuu, pana cand se ingroasa crema. Cand s-a ingrosat si a dat in primele clocote, luati de pe foc si lasati sa se raceasca foarte bine.

Ornati bezelele cu crema de levantica si decorati cu zmeura proaspata.

Prajitura a fost creata ca un omagiu pentru balerina Anna Matveyevna Pavlova, in timpul turneelor ei, din anii 1920, in Australia si Noua Zeelanda - n.red.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Pavlova cu levantica, #retete bucatarie Chef Doru Serban, #chef Doru Serban retete, #chef Doru Serban Draga mea prietena , #bucatarie