Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Gateste cu suflet: Para in sos de vin rosu

Sambata, 17 Septembrie 2016, ora 11:53
14815 citiri
Gateste cu suflet: Para in sos de vin rosu
Foto: Chef Dan Erbarescu

Para in sos de vin rosu este un desert regal, senzual, in care se simt influentele bucatariei franceze. Este un preparat clasic ce se preteaza pentru orice tip de eveniment.

Ingrediente:

  • 4 pere mari cu codita,
  • 8 linguri de zahar;
  • 1 litru vin rosu-dulce;
  • 1 baton de scortisoara;
  • 1 steluta de anason;
  • 200 ml apa;
  • 50 ml coniac;
  • 50 g faina (dupa caz).

Se prepara astfel:

Perele se curata de coaja, fara sa se taie codita. Se alege o cratita mare - in care sa incapa perele - si introducem toate ingredientele, cu exceptia fainii si a doua linguri de zahar.

Din cele doua linguri de zahar facem zahar ars, stingem cu apa - adica zaharul se caramelizeaza pana ce capata o culoare maronie si cand incepe sa apara o spuma se stinge cu apa fierbinte. Apoi, adaugam peste compozitia din cratita.

Vezi cum se gateste si Gazpacho - vezi cum se prepara

Lasam sa fiarba totul la foc potrivit, pana cand perele se inmoaie putin. Nu trebuie sa le lasi la fiert foarte mult. Cand consideram ca perele sunt gata, le scoatem din cratita si le lasam departe, in timp ce vinul il lasam sa mai scada si sa se ingroase putin. Daca nu se leaga, atunci il putem ingrosa cu doua linguri de faina desfacuta in apa rece.

Vezi cum se prepara si crumble de dovleac aromatizat cu crocant de migdale si ulei de vanilie

Luam cratita de pe foc, asezam perele in compozitia de vin si lasam sa se raceasca.

La servire putem asocia cu inghetata de vanilie, frisca sau smantana dulce. Le putem monta intregi, in picioare sau taiate eventai.

Chef Dan Erbarescu

Chef Dan Erbarescu

www.danyelle.ro

Daca vrei sa inveti sa gatesti si noi tehnici de preparare, te poti inscrie AICI la cursurile oferite de Chef Dan Erbarescu. Prinde voucherul cu REDUCERE 10%. Prima sesiune incepe pe 24 septembrie 2016.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Para in sos de vin rosu, #reteta desert para vin, #reteta para sos vin , #bucatarie