Intrebuintari mai putin cunoscute ale bicarbonatului de sodiu

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 08:35
12821 citiri
Intrebuintari mai putin cunoscute ale bicarbonatului de sodiu
Foto: msn

Bicarbonatul de sodiu este un produs banal, care se gaseste usor si este ieftin, dar care are numeroase proprietati pozitive, putand fi folosit de la ameliorarea aciditatii gastrice sau estomparea mirosului de transpiratie pana la curatarea sau improspatarea mai multor tipuri de obiecte.

Lifestyle.msn.com iti arata mai jos cateva intrebuintari mai putin cunoscute ale prafului de bicarbonat de sodiu (sau in formule mai putin cunoscute).

1. Pentru curatarea obiectelor din argint

Spala obiectele si asaza-le pe o folie de aluminiu, pe fundul unui vas. Prepara o solutie din: un sfert de ceasca de bicarbonat de sodiu, cateva lingurite cu sare si un litru de apa clocotita. Pune solutia peste obiectele din argint si acopera vasul pentru cateva secunde. Reactiile chimice care vor avea loc vor indeparta negreala de pe obiecte.

2. Pentru curatarea parului

Daca folosesti zilnic spuma sau gel de par si vrei ca acesta sa arate mai stralucitor, adauga putin bicarbonat de sodiu (cam cat poti lua cu trei degete) in samponul cu care te speli, o data pe saptamana.

3. Pentru improspatarea mirosului rufelor

In acest scop, pune o cutie cu bicarbonat langa teancurile de rufe din sifonier, avand grija sa lasi cutia deschisa.

4. Pentru curatarea danturii

Daca nu stiai, bicarbonatul este foarte eficient in curatarea dintilor. Presara putin praf pe periuta si spala-te ca si cu pasta de dinti.

5. Pentru a indeparta depunerile din scurgeri

Daca scurgerea de la chiuveta sau cada s-a infundat, in loc sa folosesti produse chimice, poti apela la bicarbonat. Toarna o jumatate de ceasca de bicarbonat si apoi o jumatate de ceasca de otet. Acopera scurgerea cu un prosop umed, asteapta cinci minute, ia prosopul si apoi toarna apa fierbinte.

6. Pentru indepartarea petelor

In special daca ai cesti patate sau ceainice curata-le folosindu-te de o solutie facuta din bicarbonat de sodiu si apa. Freaca usor in zonele patate.

7. Pentru improspatarea covorului

Daca vrei sa scapi de mirosul de vechi sau de folosit al unui covor, si, in general, pentru a improspata o camera, presara bicarbonat de sodiu pe suprafata covorului, asteapta cateva ore si apoi aspira-l.

8. Pentru dezodorizarea containerelor din plastic

Scufunda aceste obiecte intr-un vas cu apa calda in care ai pus si bicarbonat de sodiu si lasa-le peste noapte pentru ca solutia sa actioneze. Clateste-le apoi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#bicarbonat sodiu, #intrebuintari bicarbonat sodiu, #intrebuintari putin cunoscute bicarbonat sodiu , #bucatarie