5 idei originale pentru a-ti face o rama foto (Galerie foto)

Duminica, 23 Ianuarie 2011, ora 09:33
28950 citiri
5 idei originale pentru a-ti face o rama foto (Galerie foto)
Foto: Woman\'s Day

Pentru fotografiile tale favorite nu trebuie sa ai neaparat rame sofisticate sau foarte scumpe, ci este suficient si poate chiar mai deosebit sa faci tu niste modificari la unele mai vechi.

Iata cinci idei originale, oferite de Woman's Day.

1. Cu bucatele de sticla sau oglinda

Folosindu-te de acestea poti incadra fotografia pe toate cele patru laturi, sau poti pune cateva doar in colturi, cu un lipici puternic. Singura problema este ca bucatelele de sticla sau oglinda pot fi greu de gasit gata taiate, insa efectul merita tot efortul de a cauta.

2. Cu panglica

Pentru aceasta varianta ai nevoie de doua modele de panglica - unul de o anumita culoare si mai lat, iar altul cu cateva nuante mai deschis fata de culoarea aleasa pentru primul, si mai ingust.

Desprinde cartonul de rama si masoara-i latimea si lungimea (in cazul in care cartonul nu este alb, acopera-l tu cu o coala alba ale carei margini sa le lipesti pe spate). Taie apoi opt bucati de panglica in functie de dimensiunile cartonului - patru din cea lata si patru din cea ingusta.

Asaza fotografia in mijlocul cartonului (ai grija ca aceasta sa fie suficient de mica incat sa aiba loc si panglicile si sa mai ramana si carton la vedere) si lipeste panglicile inguste in apropierea fotografiei, iar dupa ele pe cele late, avand grija sa treci capetele unele pe sub altele acolo unde se intersecteaza. Pune apoi cartonul in rama.

3. Cu ziar sau pagini dintr-o carte

Alege o pagina de carte sau de ziar care are cuvinte legate de poza pe care vrei sa o pui. Spre exemplu, daca vei alege o fotografie de la nunta, cauta ceva in care sa se vorbeasca despre dragoste. Lipeste pagina de carte sau de ziar peste carton, asaza fotografia in centru avand grija sa o incadrezi perfect (adica marginile ramase sa fie egale), pune apoi geamul peste si rama (sau clipsurile).

4. Cu o stampila

Cauta in librarii o stampila care sa reprezinte una dintre pasiunile copilului tau (daca alegi o fotografie cu el) si, pe marginea pozei, pe cartonul alb, lasa urme de jur imprejur cu acea stampila. Poti cauta spre exemplu una cu forma unei insecte. Apoi, pe marginea cartonului alb poti lipi fasii dintr-o coala care sa aiba aceeasi culoare cu cerneala folosita la stampila.

5. Cu o carioca

Ia cartonul alb si traseaza pe el linii verticale cu un creion, care sa fie perfect paralele si cat de dese vrei (indicat ar fi cam cu un centimetru distanta intre ele). Deseneaza apoi alternativ spatiile cu o carioca neagra sau un marker negru, astfel incat sa apara o dunga alba (culoarea cartonului) si una neagra. Poti de asemenea sa alegi si alte modele in locul dungilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#rame foto, #idei rame foto, #idei originale rame foto, #rame foto facute manual, #rama foto acasa , #camera