Creeaza un intreg univers in camera copilului (Galerie Foto)

Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 18:54
6410 citiri
Creeaza un intreg univers in camera copilului (Galerie Foto)

Ati devenit proaspat parinti si nu stiti cum trebuie sa amenajati camera bebelusului vostru? Camera copilului trebuie sa fie functionala mai presus de toate, iar libera circulatie in interiorul sau este un lucru esential.

Trebuie sa tineti cont de elemente esentiale atunci cand vine camera micutului, cum ar fi culoarea peretilor, mobilierul si, bineinteles, jucariile.

Femme Actuelle le da cateva sfaturi tinerilor parinti, astfel incat sa faca din camera copilului un mediu natural, conformtabil, si mai presus de orice functional.

1. Creeaza un univers

Fiind vorba de camera unui bebelus, puneti accent pe materialele naturale. Alegeti lenjerii din bumbac, draperii din matase, care nu absorb praful. Pe pereti puneti autocolante, care pot fi schimbate in mod regulat pentru a oferi un nou decor.

Si pentru o senzatie de "moale", bazati-va, atunci cand amenajati camera micutului, pe pernele decorative, care pot fi multifunctionale atunci cand micutul va mai creste.

2. Alege culori calde

Atunci cand zugraviti camera copilui alegeti albul, rozul pal sau o nuanta de abastru de culoarea cerului.

Atentie: bebelusii sunt mai sensibili la contrastele de culoare. De asemenea, puteti incerca nuante ca liliac, portocaliu, turcoaz (dar nu tipator!) sau gri. Alegeti o vopsea acrilica si un finisaj din satin, mai degraba decat unul mat.

3. Ce alegi pentru podea?

Pentru camera copilului alegeti sa folositi parchet peste care sa puneti un covor. Nu puneti niciodata mocheta pentru ca atrage praful si puteti pune in pericol sanatatea micutului.

In ceea ce priveste covorul, alegeti unul usor de intretinut si care este non-alergenic. In ceea ce priveste culoarea covoarelor, alegeti tonuri neutre precum bej sau gri.

Cea mai indicata pentru o camera de copil este insa o podea de lemn, care este un material cald si usor de curatat. PVC-ul este, de asemenea, usor de intretinut si are o durata lunga de viata.

4.Alege un mobilier multifunctional

Pentru camera copilului, alegeti mobilier functional de baza, nu cumparati mobila prea personala pentru ca oricum o veti schimba repede, o data ce micutul vostru va creste.

Pe langa mobilierul de baza trebuie sa aveti si o masa de infasat, un scaun pe care sa puteti sta cu micutul in brate si multe jucarii. Si nu uitati: mobilierul trebuie sa aiba colturile rotunde, nu ascutite, pentru ca cel mic se poate rani!

5. Luminati cat mai bine camera

O camera de copil trebuie sa fie foarte bine luminata, atat natural cat si artificial. Pentru iluminatul artificial alegeti lampile care se dau o lumina blanda si au avantajul de a nu fi costisitoare. Mai mult, puteti sa le modificati abajurul in mod regulat pentru a schimba atmosfera.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#camera copil, #decor camera copil, #decoratiune camera bebelus , #camera