Ziare.com

Cum scapi de sforait

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 11:30

   

Cum scapi de sforait
Sforaitul, o problema destul de suparatoare si care poate deranja partenerul intr-o asemenea masura incat se ajunge la camere de dormit separate, are cateva solutii destul de simple.

Cauza sforaitului este relaxarea tesuturilor in timpul somnului, ce duce la ingustarea cailor respiratorii. Astfel, tesuturile din cerul gurii vibreaza si fac un zgomot deranjant.

Desi cei care sforaie nici nu isi dau seama, exista cazuri grave, in care se produce apneea (caile respiratorii sunt obturate si persoana nu mai poate respira), iar atunci trebuie consultat urgent un medic, informeaza Science Daily.

In cele mai multe cazuri insa, sforaitul poate fi "vindecat" prin simpla renuntare la alcool sau tutun. Consumul de alcool cauzeaza o relaxare excesiva a muschilor, iar cei care fumeaza sunt predispusi sa sforaie.

O alta metoda simpla este schimbarea pozitiei in care se doarme. Puteti consulta medicul pentru a afla care sunt acele pozitii favorabile pentru un somn linistit.

Pe piata exista si o gama variata de produse pentru eliminarea sofraitului. Benzile adezive pentru nas, spre exemplu, sau spray-urile nazale pot reduce obstructia nazala care cauzeaza sforaitul. (L.S.)

Citeste mai multe despre cum scapi sforait vindecat sforait
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6530 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor