Home Office - munca in online, de acasa

Advertorial
Vineri, 21 Mai 2021, ora 12:18
6443 citiri
Home Office - munca in online, de acasa
home office FOTO: freepick.com

Munca in online, de acasa, a devenit din ce in ce mai populara atat in ultimele decenii, dar mai ales in ultimul an, din cauza pandemiei Covid-19.

Home Office - cum mai este denumita munca in online de acasa

Munca in online, de la domiciliu, este din ce in ce mai practicata odata cu izbucnirea pandemiei de Covid-19. Companiile in care sistemul de munca in online da rezultate sau care au reusit sa treaca la aceasta metoda din cauza pandemiei, pot continua sa functioneze. Aceste companii nu au fost nevoite sa concedieze angajati, iar studiile arata ca lucrul de acasa s-a dovedit a fi mult mai eficient timp de 8 ore pe zi, comparativ cu munca de la birou. Exista atat avantaje, cat si dezavantaje pentru angajati atunci cand lucreaza intr-un sistem de birou la domiciliu. Avantajele sale includ economisirea de timp si bani pentru naveta. http://perfectacoustic.nl/

Exista companii in care angajatii isi indeplinesc sarcinile intr-un mod flexibil, in functie de propriul program. Discutiile si intalnirile online sunt programate la ore prestabilite, astfel incat toata lumea sa se poata pregati in ritmul si modul propriu. Cu toate acestea, munca de acasa are si caracteristici mai putin avantajoase, deoarece atunci cand lucram de la domiciliu, conditiile pot sa nu fie tocmai cele optime, ajungand sa afecteze concentrarea si atentia angajatilor. De exemplu, copii care se joaca zgomotos, membrii familiei converseaza, aparatele de uz casnic fac zgomot, si multe altele. Acesta este motivul pentru care ar fi foarte important ca cineva care doreste sa isi faca treaba cu mult calm si cu precizie, in timp ce sta acasa in fata unui laptop sau computer, sa aleaga o zona izolata, relativ linistita, o camera din apartament sau din casa unde sa se retraga in timpul orarului de lucru. Totusi, de multe ori nici macar o camera separata nu este suficienta pentru a acorda o atentie deplina sarcinilor noastre. Zgomotul extern este o bariera majora in calea concentrarii, deci este o idee buna sa se achizitioneze produse concepute in scopuri acustice care, prin structura lor, pot absorbi sunetul, imbunatatind astfel acustica si chiar atenuand zgomotul.

Absorbtia sonora (atenuarea zgomotelor)

Prin plasarea de panouri fonoabsorbante pe pereti si tavan, vom observa imediat cat de placuta si de calma este atmosfera, performanta noastra de lucru fiind imbunatatita - vom lucra mai repede si mai eficient. Daca incaperea in care se afla laptopul sau computerul nostru are multe ferestre, trebuie sa optam pentru perdele groase la ferestre. Acest lucru poate ajuta la excluderea a cat mai mult zgomot din camera. Acustica este, de asemenea, foarte importanta in biroul de acasa, mai ales in timpul intalnirilor video online, apelurilor telefonice si discutiilor. Daca acustica este ideala, vom auzi cuvintele colegilor mai clar. Desigur, utilizarea unor casti in timpul acestor apeluri este, de asemenea, o solutie buna, dar nici in acest fel nu se elimina complet zgomotul extern.

Covoarele acustice sunt foarte eficiente impotriva ecourilor si batailor din picioare ale copiilor. Acestea reduc semnificativ zgomotul datorita tesutului dens. Pandemia Covid-19 a facut viata dificila pentru toata lumea, din pacate. Ne-am modificat semnificativ stilul de viata si am fost nevoiti sa ne adaptam la noile imprejurari. Cu toate acestea, stiinta si tehnologia s-au dezvoltat acum la un nivel atat de inalt incat nu ne vom pierde locurile de munca din cauza virusului. Putem continua sa lucram pentru companiile in care este posibila si telemunca. Cu ajutorul internetului, telefoanelor mobile, laptopurilor, computerelor si a multitudinii de alte dispozitive inteligente, nu este o problema daca trebuie sa ne rezolvam taskurile de la distanta.

Deoarece devenim disponibili practic oricand, oriunde, ne putem astepta adesea, chiar si dupa orele de program, sa fim contactati cu privire la probleme de serviciu. Clarificand conditiile de munca, aceste probleme pot fi, de asemenea, prevenite. In ciuda faptului ca deplasarea clientilor straini este practic imposibila din cauza virusului Corona, datorita tehnologiei putem continua sa avem contact aproape personal cu clientii importanti, de pe laptop sau telefon mobil, internetul fiind de un real ajutor in aceste cazuri. Nu este important doar sa lucram de acasa, este important sa cream un mediu calm in jurul nostru. De asemenea, este esential pentru studentii care invata in online sa-si creeze un spatiu relaxant si linistit. Si in cazul lor, panourile acustice fonoabsorbante, care sunt de obicei realizate din lemn si au o captuseala acustica din bumbac, sunt materiale fonoabsorbante extrem de eficiente.

Daca membrii mai tineri ai familiei nu sunt incantati de plasarea unor astfel de panouri pe peretele camerei lor, puteti sa comandati panouri acustice fotografice, deoarece practic orice fotografie sau imagine poate fi folosita pentru a realiza aceste panouri, reprezentand chiar formatia, eroul sau filmul preferat al unui copil. Aceste elemente acustice profesionale sunt nu numai eficiente, ci si estetice si pot fi folosite ca accesorii decorative pentru casa.

Virusul poate schimba complet obiceiurile de lucru

Nu este o exagerare sa spunem ca munca depusa in sistemul Home Office va fi din ce in ce mai populara, mai ales ca, potrivit sondajelor, acest tip de munca este foarte eficienta si are multiple beneficii. Activitatea companiilor trebuie sa continue, ea nu trebuie oprita din cauza bolilor, a altor factori de mediu sau a problemelor tehnice. Cu toate acestea, este important ca atunci cand lucram de acasa sa cream un mic colt, o camera in care sa ne putem concentra asupra muncii si sarcinilor noastre, un spatiu calm si linistit. Produsele fonoabsorbante sunt esentiale pentru asta. In cazul in care biroul nostru de acasa este gestionat corect din punct de vedere acustic, acesta ar putea fi utilizat si pentru momente de relaxare, cand ne dorim sa ne refugiem de zgomotul si stresul cotidian.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#home office, #telemunca, #amenajare birou, #amenajarea biroului de acasa , #camera