Top 3 sfaturi de amenajare a unui living mereu la moda

Advertorial
Marti, 02 Martie 2021, ora 13:17
11555 citiri
Top 3 sfaturi de amenajare a unui living mereu la moda
amenajare living FOTO: pexels.com

Cand urmeaza sa iti amenajezi livingul, poti fi atras de zeci de variante de design interior. Una dintre ele iti place pentru ca este inedita si vesela, alta iti induce o stare de relaxare, in timp ce a treia varianta aduce un plus de eleganta si rafinament. Astfel, este inevitabil sa nu te gandesti la situatia in care acum alegi un stil, iar, peste cateva luni sau cativa ani, iti vei dori sa fi ales total altceva.

Daca vrei sa minimizezi riscul de a te razgandi sau de a regreta decizia de a opta pentru un anumit design, cea mai buna solutie este sa mobilezi astfel incat incaperea sa ramana mereu la moda. Iata 3 recomandari de care sa tii cont ca sa ai un living perfect, pe care il vei adora chiar si peste ani intregi!

1. Aplica teoria celor cinci elemente

Multe persoane pleaca de la un design simplu, doar pentru a adauga, apoi, zeci de elemente noi, care incarca spatiul si creeaza un efect vizual de inghesuiala si dezorganizare. Pentru a contura un living modern echilibrat, foloseste teoria celor cinci elemente: canapea, masuta de cafea, televizor, covor si corp de iluminat.

La inceput, concentreaza-te asupra acestor elemente de baza. Cumpara produse de calitate si alege-le pe toate, astfel incat sa se potriveasca perfect intre ele. Fiind doar cinci obiecte, iti va fi usor sa jonglezi cu diferite combinatii de materiale si culori. De exemplu, poti alege o canapea din material textil pastelat, o masuta de cafea din lemn si o aplica simpla pentru tavan, pentru ca apoi sa completezi totul cu un TV prins in perete si un covor crem sau gri, uni sau cu un imprimeu subtil. Apoi, daca simti nevoia, poti adauga cateva elemente secundare: un corp de mobilier, perne decorative, un raft pentru carti, o etajera pentru vaze sau ghivece cu flori, o lampa cu picior sau cateva tablouri. Este o metoda simpla, care nu da gres niciodata!

2. Asigura-te ca exista o coerenta stilistica in toata locuinta

Cand urmeaza sa amenajezi si sa mobilezi locuinta, vei incepe, inevitabil, cu una dintre camere. Oricare ar fi ordinea amenajarilor, daca vrei un spatiu modern, trebuie sa te asiguri ca toate zonele din casa respecta aceeasi estetica. Chiar daca poti inchide usa livingului si il poti trata ca pe o zona individuala, tine minte ca orice persoana care paseste in locuinta ta va trece, treptat, prin toate zonele. Atat musafirii, cat si membrii familiei! In plus, cand stai in living, vei putea vedea si holul, si bucataria deschisa, precum si balconul sau terasa. De aceea, este important sa alegi cateva elemente de identitate si sa le respecti, indiferent daca este vorba despre bucatarie, living, dormitoare pentru tineret, dormitor matrimonial sau baie.

Alege unul sau doua tipuri de lemn pentru mobilier, cateva nuante neutre prezente in fiecare camera, un gen de perdele si draperii si, bineinteles, unul sau maximum doua modele de gresie sau parchet. Astfel, nu numai ca vei avea un living modern, ci vei obtine o casa stylish, demna de un designer profesionist!

3. Abordeaza diferit ideea de decor

Daca nu ai suficient spatiu pentru a decora peretii din living sau, pur si simplu, nu iti place ideea de a ocupa locul cu tablouri sau etajere, poti aborda ideea de decor dintr-o perspectiva unica. Elementele de decor nu trebuie neaparat sa fie asezate in mobilier sau pe perete. Ele pot fi incluse in design sub forma unui covor colorat, cu imprimeu indraznet. Totodata, poti folosi o canapea intr-o culoare puternica, in contrast cu restul cromaticii neutre. Nu in ultimul rand, poti opta pentru un mix de parchet si gresie taiata intr-o forma interesanta, care sa faca trecerea dintr-o zona a livingului in alta sau dintre living si bucataria open space.

In final, chiar daca fiecare living este diferit ca dimensiuni si structura, orice incapere poate fi transformata intr-o sufragerie moderna pe cinste, daca respecti pasii de mai sus.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#amenajare casa, #amenajare living, #design casa, #design living , #camera