Transforma o camera lunga intr-una multifunctionala

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 15:54
4357 citiri
Transforma o camera lunga intr-una multifunctionala

Daca aveti o camera lunga si nu stiti cum sa o amenajati, nu trebuie sa va descurajati. Desi va ingrozeste ideea ca trebuie sa gasiti o solutie fiabila de a decora o astfel de incapere, trebuie sa alegeti o cale de compromis.

Examiner va da cateva sugestii despre cum trebuie abordata decorarea unei astfel de incaperi, astfel incat rezultatul sa fie caracterizat de armonie si bun gust.

In cazul camerelor lungi si inguste este esential sa "pacaliti" ochiul prin culori si mobilier care sa dea impresia de incapere bine proportionata.

Pentru ca o camera lunga sa nu para si mai disproportionata, mizati pe obiectele rotunde. Scaunele si mesele de acest tip se vor incadra perfect in locul clasicei canapele paralele cu peretele.

In plus, o camera lunga are avantajul ca poate fi tranformata in orice, se poate compartimenta si personaliza. Veti obtine astfel o camera multifunctionala.

O idee ar fi sa o delimitati in zone cum ar fi cea de studiu sau birou de acasa, zona de divertisment, zona de intalnire cu prietenii, sau cea de relaxare, numai buna cand vii obosit de la serviciu.

1. Pentru inceput definiti incaparea pe zone fixe, in functie de scopul pe care il au. In consecinta, trebuie sa alegeti si un mobilier adecvat.

De exemplu, pentru a crea o zona de conversatie pentru atunci cand aveti musafiri pozitionati o canapea sau o masa cu scaune cu picioare inalte, in stilul unui bar.

De asemenea, pentru a parea o zona mai retrasa, pozitionati zona de divertisment" la capatul incaperii. Utilizati si un mobiler stil bufet pentru a semnala faptul ca aceasta zona are un scop separat.

2. Folositi accesorii si decoratiuni pentru a defini zonele separate. Un covor pozitionat sub masa sau in zona de conversatie va da senzatia unui spatiu distinct.

In cazul in care incaperea are un mobilier traditional, vechiul ceas al bunicilor ar putea deservi la separarea spatiilor.

De asemenea, un paravan va da culoare si stil si va separa si doua destinatii/zone ale incaperii.

3. Folositi nuante diferite in camera. Astfel veti crea o asa numita "pauza vizuala". Nu exista nicio regula care spune ca o singura culoare trebuie sa se intinda pe intreaga lungime a camerei.

Doua nuante complementare sau culori din aceeasi familie vor separa in mod eficient diferitele zone.

Daca aveti curaj, puteti vopsi un perete o culoare mai inchisa si unul cu o culoare mai luminoasa sau amenajati un perete cu o textura diferita de ceilalti.

4. Elementele arhitecturale sunt un mod distinctiv de a delimita zonele incaperii. Tavanul si podeaua sunt zone importante ale incaperii.

O pauza vizuala va fi, de asemenea, creata prin adaugarea unor coloane, care sunt disponibile intr-o varietate de stiluri si dimensiuni si care vor accentua decorul.

Cu un pic creativitate, puteti obtine o camera unica, versatila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#decor camera lunga, #camera multifunctionala , #camera