Ce sa nu-i spui unei persoane care se casatoreste a doua oara

Sambata, 16 Martie 2013, ora 21:02
5123 citiri
Ce sa nu-i spui unei persoane care se casatoreste a doua oara

Casatoriile din ultimele decenii s-au dovedit a fi tot mai putin trainice. Vremurile in care tinerii isi puneau pirostriile pentru toata viata au apus, iar acum oamenii de orice varsta nu se mai sfiesc sa se casatoreasca pentru a doua sau pentru a treia oara in viata.

Cu toate acestea, persoanele aflate la al doilea mariaj, in special femeile, ar putea simti anumite frustrari legate de experienta esuata din trecutul lor amoros.

Chiar si atunci cand intentiile tale sunt cele mai bune, anumite cuvinte ar putea sa le raneasca, deoarece ele traiesc experienta cu aceeasi emotie ca prima oara si au nevoie de sustinere si incurajare.

Woman's Day face o trecere in revista a lucrurilor pe care nu ar trebui sa le spunem niciodata unei femei pe cale sa inceapa al doilea mariaj.

"Oau, atat de repede?"

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe actul ei de divort si afli ca se marita din nou. Chiar si asa, nu este recomandat sa o intrebi de ce face lucrul acesta atat de curand, deoarece ar putea crede ca pui la indoiala capacitatea ei de a lua o decizie inteleapta.

In loc sa-ti exprimi uimirea fata de rapiditatea cu care a luat aceasta decizie, ai putea sa ii oferi sprijinul tau neconditionat, sa o feliciti si sa ii spui ca o poti asculta, in cazul in care vrea sa iti vorbeasca despre ceva.

"Nu ai de gand sa faci o nunta mare sau sa porti rochie alba, nu?"

Pe vremuri, nuntile erau extrem de fastuoase, deoarece se presupunea ca reprezinta un eveniment unic in viata mirilor, iar atunci cand o persoana se casatorea a doua oara, petrecerea, tinutele si atmosfera erau mai cuminti.

De asemenea, odinioara rochiile albe erau purtate numai de miresele aflate la prima nunta, avand in vedere ca aceasta culoare este un simbol al puritatii.

Daca ii sugerezi prietenei aflate la a doua casatorie ca ti se pare neadecvat sa acorde celui de-al doilea mariaj aceeasi importanta ca primului, va simti ca nu mai crezi in sansele ei de reusita.

In loc sa o intrebi daca face petrecere mare, mai bine spune-i ca esti nerabdatoare sa afli toate detaliile legate de organizare.

"Ce spune fostul tau sot despre asta?"

Sa aduci aminte despre fostul partener de viata intr-un astfel de moment este chiar o gafa colosala. Ai putea primi un raspuns agresiv si ar fi pe buna dreptate.

Pana la urma, de ce ar mai conta parerea unei persoane care face parte din trecutul ei? Exceptie face doar cazul in care cei doi inca au o relatie de prietenie si stii sigur ca fostul ei sot s-ar bucura pentru fericirea ei.

"Ai de gand sa faci un contract prenuptial, nu-i asa?"

Nuntile inseamna voie buna, fericire si bunastare, iar scepticismul, fie el si prietenesc, nu are ce cauta aici, cel putin nu in momentul in care ea iti da vestea cea mare.

Cu exceptia cazului in care ii esti si avocat, daca aduci vorba despre un contract matrimonial, ii dai de inteles ca nu ai incredere ca va avea sanse de reusita nici de aceasta data.

"Vai, imi amintesc de florile/muzica/mancarea de la prima ta nunta. Ce dragut a fost!"

In mod cert o persoana care planuieste sa isi organizeze o a doua nunta nu o va folosi ca model pe prima. La fel ca referirile la fostul ei sot, nici alte trimiteri catre trecut, in special cele legate de prima sa cununie, nu-si au locul in momentul oficierii celei de-a doua.

"Vei purta aceeasi verigheta?"

O astfel de bijuterie reprezinta unul dintre cele mai importante obiecte personale ale unei persoane. Daca se casatoreste pentru a doua oara, cu siguranta nu va folosi aceeasi verigheta ca la prima nunta, intrucat aceea a simbolizat legatura cu omul respectiv.

Fara sa faci nicio comparatie, admira-i noul inel de logodna, noua verigheta si spune-i ca sunt frumoase.

"Esti cumva insarcinata?"

Vremurile in care o persoana se casatorea doar pentru ca un paravan pentru o sarcina neasteptata au apus de mult, iar daca o prietena te anunta ca se marita din senin, cu siguranta nu o face doar pentru ca este gravida.

Nu-i da impresia ca singurul motiv pe care l-ar putea avea ca sa faca din nou acest pas ar fi o sarcina nepremeditata.

"Cine asigura cheltuielile de data asta?"

Banii reprezinta mereu o chestiune sensibila, iar orice discutie legata de asta intr-un moment atat de emotionant ar putea fi neplacuta.

Chiar daca iti cere niste bani cu imprumut, nu trata noua ei nunta ca pe o investitie care s-ar putea dovedi esuata. Totusi, este un pas cu multa incarcatura emotionala.

"Nu spuneai ca nu o sa te mai mariti niciodata?"

In momentele de maxima dezamagire, cum ar fi cel al unui divort sau al unei despartiri, oamenii ajung sa faca promisiuni si sa-si ia angajamente in care nici ei nu cred.

Chiar daca prima experienta s-a dovedit a fi una atat de neplacuta incat si-a jurat ca nu va mai incerca nimic vreodata, nu ii sugera ca experienta neplacuta s-ar putea repeta.

"Te mai poti cununa in biserica?"

Anumite confesiuni interzic o a doua cununie religioasa in cazul persoanelor care au divortat. Daca ai o prietena care se afla in aceasta situatie, cu siguranta este constienta de asta si nu trebuie sa ii mai amintesti si tu ca noua ei uniune nu se va face cu binecuvantarea lui Dumnezeu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#a doua casatorie, #casatorie dupa divort, #al doilea sot, #sfaturi mirese , #casatorie
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
A doua casatorie este victoria sperantei impotriva experientei.